3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

İncirlik'te eylem

Savaş karşıtları, Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı İncirlik beldesinde bulunan İncirlik Üssü'nün kapatılması için eylem yaptı.

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (BAK) tarafından organize edilen eylemde, savaş karşıtları İncirlik Üssü'nün bir an önce kapatılmasını istedi. Eylem dolayısıyla geniş güvenlik önlemi alan jandarma, İncirlik beldesine girişi yasakladı. Belde girişinde yapılan eyleme, Yunanistan ve KKTC'den de savaş karşıtları katıldı.

İncirlik Üssü'nün Irak'ın işgalinde önemli rol oynadığını öne süren BAK Adana Sözcüsü Ali Dinigüzel, "İncirlik Üssü'nün masum bir yer olmadığını çok iyi biliyoruz. Üste her an kullanıma hazır 90 nükleer başlık var. Biz nükleer başlıkları istemiyoruz. Üs, halkların korkulu rüyası haline gelmiştir. Bu tehdit sona ermeli, İncirlik Üssü kapatılmalıdır. Savaş ve işgal karşıtlarını sesimize ses katmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dinigüzel, 2003 yılından beri İncirlik Üssü'nün Irak işgalinin en büyük lojistik destek üssü olarak 77 operasyonda görev aldığını ileri sürdü. Eyleme Yunanistan'daki Savaşı Durdurma Koalisyonu adına katılan Sotivis Koutoglammis de, "Yunanistan ve Türkiye'de ABD üsleri kapatılana kadar sokaklarda beraber olacağız" diye konuştu.

Eylem, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 15:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?