4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'İncirlik'ten asker çekmeyeceğiz'

ABD'nin Ankara Büyükelçisi James F. Jeffrey, Afganistan'daki olağanüstü durumdan dolayı İncirlik Üssü'nden asker çekme düşüncelerinin olmadığını söyledi.

Büyükelçi Jeffrey, Adana 1. Konsolosu Eric Green ve üst düzey konsolos görevlileri ile birlikte Adana Valisi İlhan Atış'ı makamında ziyaret etti. I

rak'ta ABD askerlerinin geri çekilmesinin bir rotasyon olduğunu belirten Jeffrey, "Her yıl 150 bin asker Irak'tan çekilir, yerine 150 bin asker geri gelir. Bu çok normal, her yıl yapılan bir şey. Ancak yeni olan, Obama hükümeti döneminde başlayacak olan şey, 150 bin asker gelecek ancak yerine 150 bin asker gitmeyecek. Değişen şey; çekilen askerin yerine yenisinin gitmeyecek olması. Irak'tan tamamen çekiliyoruz yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Jeffrey, ABD askerlerinin İncirlik Üssü'nden çekildiği yönündeki dedikoduların da doğru olmadığını vurgulayarak, "İncirlik Üssü hala önemini korumaktadır. Afganistan'daki olağanüstü durum nedeniyle İncirlik Üssü'nde bulunan askerlerin çekilmesi söz konusu değildir. Bölgeyi buradan takip ediyoruz" diye konuştu.

1983-1985 yılları arasında Adana'da konsolos olarak görev yaptığını hatırlatan Jeffrey, İncirlik Üssü'nü ve Adana'yı çok iyi bildiğini, bu nedenle İncirlik Üssü'nün öneminin çok büyük olduğunu vurguladı. Jeffrey, Türkiye'nin istikrarlı bir ülke ancak bölgenin istikrardan yoksun bir bölge olduğunu kaydetti.

Vali Atış da, Adana'nın son yıllarda BTC ile başlayan tersane, rafineri ve yassı demir imalatı yönünden önem kazandığını vurguladı. Atış, ziyaretin ardından Büyükelçi Jeffrey'e Adana'nın yöresel tatlılarından ikram etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 23:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?