4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İngiliz gelin çocuğunu kaçırdı

İNGİLİZ GELİN TÜRK EŞİNDEN ÇOCUĞUNU KAÇIRDI

Marmaris'te tanışarak evlendiği İngiliz eşinin 8 aylık oğlunu ülkesine kaçırdığını iddia eden 26 yaşındaki Mustafa Kadıköylü, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan yardım istedi.

Yaklaşık 7 yıldan bu yana yaz aylarında Adana'dan Marmaris'e giderek garsonluk yapan Mustafa Kadıköylü, 3 yıl önce ablası ile tatil için İngiltere'den Marmaris'e gelen Gemma Taylor (25) ile tanıştı. Arkadaşlıkları kısa sürede aşka dönüşen Kadıköylü ve Taylor, evlenme kararı aldı. Türkiye'de dünya evine giren Kadıköylü ve Taylor çifti, Adana'da yaşamaya başladı. Kadıköylü, evlendiklerinde 4 aylık hamile olan eşinin, çocuğunun İngiliz vatandaşı olabilmesi için doğumu İngiltere'de gerçekleştirmek istemesine izin verdi.

Doğumdan sonra Adana'ya gelen Taylor, eşinin vize işlemleri için oğluyla birlikte tekrar İngiltere'ye döndü. Bir süre telefon ve internet aracılığıyla görüştüğü eşinin zamanla telefonuna çıkmayan İngiliz gelin, Adana'ya geleceğini söylemesine rağmen gelmedi.

Mustafa Kadıköylü, Marmaris'te tanıştığı Gemma'nın diğer turistler gibi eğlence yerlerine gitmemesi ve sakin kişiliğinin dikkatini çektiğini belirterek, "Kısa süre içinde arkadaş olduk. Ülkesine döndükten sonra telefonla ve internet üzerinden görüşmeye devam ettik ve aramızda duygusal bir bağ oluştu. Daha sonra kendisini Türkiye'ye davet ettim" dedi.

Türkiye'ye gelen Gemma'ya kendisinden hoşlandığını söyleyen Kadıköylü, "Marmaris'te bir ev tutarak birlikte yaşamaya başladık. Bir süre sonra onunla evlenmek istediğimi söyleyerek Adana'ya davet ettim. Örf ve adetlerimizi gördü, benimsedi. Her şeyi kabul ettiğini söyledi ve evlenmeye karar verdik. Anneannem ölünce düğünü erteleyip ikinci bir tarih belirledik. Bu kez babamın amcası ölünce düğün tarihini tekrar değiştirmek zorunda kaldık. Son olarak 5 Aralık 2008 tarihini belirledik ve evlendik.Evlendiğimizde eşim 4 aylık hamileydi" diye konuştu.

"OĞLUNU ALARAK ÜLKESİNE KAÇTI"

Eşi Gemma Taylor'ın çocuklarının İngiliz vatandaşı olabilmesi için doğumu İngiltere'de yapmak istediğini belirten Kadıköylü, kendisinin de bu durumu kabul ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Gemma ülkesinde 24 Nisan'da çocuğumuzu dünyaya getirdi ve sonrasında birlikte Adana'ya döndüler. Burada oğlumuza Ali Aslan ismini verdik. Doğumdan sonra eşimde gözle görülür bir değişiklik oldu. Artık sürekli tartışıyor ve benden uzaklaşmaya çalışıyordu. Ben evde olmadığım zamanlarda odamızın kapısını kilitliyor, çocuğumu aileme göstermiyordu. Gemma, İngiltere'de yaşamak istediğini söyledi. Ben de gidebileceğini söyledim. Ancak vize sorunum vardı. Eşim bu sorunları çözeceğini belirterek temmuz ayında oğlumla birlikte İngiltere'ye döndü."

Eşinin İngiltere'ye gitmesinin ardından telefonla ve internet aracılığıyla görüştüklerini aktaran Kadıköylü, "Telefonla haftada 4-5 saat görüşüyorduk. Zamanla telefonlarıma çıkmamaya başladı. Adana'ya geleceğini söyledi. Geleceği tarihte ailemle birlikte havaalanına gittik, saatlerce burada beklememize rağmen gelmedi. Aradığımda, 'Zamana ihtiyacım var. Adana'da oturmak istemiyorum' dedi. Ben de işimi bırakıp Marmaris'te ev tuttum. Gelmesini bekledim ama gelmedi ve bir daha görüşemedik. Şimdi çocuğumu benden saklıyor" şeklinde konuştu.

OĞLUNUN FOTOĞRAFLARI VE OYUNCAKLARIYLA ÖZLEM GİDERİYOR

Kadıköylü, çocuğunun velayetinin eşinde kalabileceğini anlatarak tek isteğinin çocuğunu belirli zamanlarda görmek olduğunu söyledi. Eşinin önce internet üzerinden çocuğunun fotoğraflarını kendisine gösterdiğini kaydeden Kadıköylü, ancak zamanla fotoğraflarını da göstermemeye başladığını ifade ederek, "5 aydır çocuğumu benden saklıyor. Her gün oğlumun kıyafetlerini koklayıp resimlerine bakıp ağlıyorum. Ondan geriye kalanlarla özlem gidermeye çalışıyorum. Velayeti kendisinde kalsın. Ben sadece senede

bir-iki kez oğlumu görmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan bana yardımcı olmalarını istiyorum" dedi.

İNGİLİZ GELİN TÜRK EŞİNDEN ÇOCUĞUNU KAÇIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 14:34:05
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 21:49:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?