2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İngiliz heyetten EBİMED-DER'e ziyaret

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları tarafından finanse edilen "Yaşama Şansı Projesi" kapsamında Türkiye'ye gelen İngiltere/Gloucestershire'dan İl Genel Meclisi üyesi 9 yönetici, Engelli Bireylere İş Ve Meslek Edindirme Derneği'ni (EBİMED-DER) ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

EBİMED-DER Yönetim Kurulu Başkanı Sabiha Ceylan ziyarette, bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatırken, biri AB Hibe Fonu, diğeri İŞKUR destekli iki proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Konuklara zihinsel engellilerin meslek öğrenip iş ürettiği atölye ve tezgahları ile üretilen ürünleri de gösteren Ceylan, destek bulmaları halinde daha büyük projelere imza atabileceklerini ve çok sayıda engelliye meslek öğreterek iş ve meslek sahibi yapacaklarını dile getirdi.

Ceylan, ahşap boyama, takı tasarımı, nakış, model uçak ve poşet yapımı çalışmaları hakkında bilgi de verdi. Zihinsel engellilerin ürettiği ürünlere hayranlıklarını dile getiren İngiliz heyet, destek amaçlı alışveriş de yaptı.

AB Eğitim ve Gençlik Programları tarafından finanse edilen Yaşama Şansı Projesi’nde, Türkiye’nin yanı sıra İtalya, İngiltere ve Almanya'dan da çeşitli engelli kuruluşları yer alıyor. Projenin uygulama sürecinde Adana'ya gelen heyet, 8-15 Haziran tarihleri arasında çalışmalarını tamamladı.

.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 14:43:02
Güncelleme :16 Haziran 2008 Pazartesi 11:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?