5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

İnönü Parkı'nda gerginlik

Adana’da, terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen askeri operasyonların sona erdirilmesi için basın açıklaması yapan gruba, önce vatandaşlar sonra polis müdahale etti. Yaşanan arbede ve kovalamacada 1 polis ile 3 gösterici yaralandı.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyesi 30 kişilik grup, terör örgütü PKK’ya yönelik askeri operasyonların sona erdirilmesi için İnönü Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Grup, posterini açtığı teröristbaşı Öcalan lehine sloganlar atmaya başladı. Bu sırada parkta bulunan ve Türk bayrağı açan bir grup vatandaş, göstericilerin "Selam, selam İmralı’ya bin selam" şeklindeki sloganına, "İmralı Apo’ya mezar olacak" sloganıyla karşılık verdi. Bu sırada parka gelen Çevik Kuvvet ekipleri, göstericilerle tepkili vatandaşlar arasında set oluşturdu. Basın açıklamasını yapan grupla dağılmalarını isteyen polis arasında tartışma çıktı. Bu sırada bir gösterici, sivil polise yumruk attı.

Polislerle birlikte vatandaşlar da göstericileri kovalamaya başladı. Cemal Gürsel Caddesi’ne doğru kaçan göstericiler, kovalamaca sırasında polise taş attı. Cemal Gürsel Caddesi’ndeki DEHAP ve SDP Seyhan İlçe Başkanlıkları’nın bulunduğu binaya giren göstericilerden bazıları çatıya çıkarak aşağıda bekleyen Çevik Kuvvet polisine taş atmaya devam etti. Göstericiler binanın çatısından polisin üzerine kırık cam parçaları döktü. Daha sonra yatıştırılan olaylar sırasında 1 polis ve 3 göstericinin yaralandığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 15:37:37
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 20:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?