4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İnşaat Mühendisleri Durak'ı ziyaret etti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, inşaat mühendisliğinin belediyecilikte ve şehircilikte önemli bir meslek grubu olduğunu söyledi.

Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Başkan Durak’ı makamında ziyaret eden İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Sadi Sürenkök, yeniden seçilmesi nedeniyle kutlayarak, “Biz inşaat mühendisleri olarak Büyükşehir Belediye Başkanın kutluyor, hayırlı olsun ziyaretinde bulunuyoruz. Aynı zamanda da meslektaşımız olan başkanımızı kutluyoruz. Bir meslek dayanışması olacaktır. Başkanımıza önümüzdeki dönemde başarılar diliyoruz. Adana halkının çıkarına olacak tüm projelerde Büyükşehir Belediyesine destek olacağız” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Durak da, “Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşaat mühendisliği belediyecilikte ve şehircilikte önemli bir meslek grubudur. Bu meslek grubunun diğer meslek gruplarından daha farklı öneriler getireceğine inanıyorum. Olumlu önerileri değerlendireceğiz. Ülkemizin çektiği en büyük sıkıntı şehirlerimizde bazı çarpık yapılaşmanın getirdiği olumsuzluklar ve altyapı sorunları. Bunlar şehirlerimizi yaşanmaz hale getirmektedir. Bunun önlenmesi için de meslek gruplarındaki arkadaşlarımızın daha titiz davranmaları, şehre sahip çıkmaları esas olacaktır” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında Sürenkök, “Kaçak yapılar mantar gibi türüyor. Bunlarla ilgili belediyelerin önlem alması lazım” deyince Başkan Durak, “Kaçak yapılarla ilgili hep genel konuşuluyor. Asıl sorumlunun ismi zikredilmiyor. Vatandaşımız da kaçak yapılarla ilgili muhatabı bilmiyor. Lütfen kaçak yapılarla ilgili sorumlunun ilçe belediyeleri olduğunu açıklayın” şeklinde konuştu.

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Sadi Sürenkök, Başkan Durak’ı haklı bularak, kaçak yapılarla ilgili Seyhan İlçe Belediyesi olmak üzere diğer ilçe belediyelerini uyardıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 11:46:07
Güncelleme :4 Haziran 2009 Perşembe 11:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?