2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İnsan tacirleri yakalandı

Adana’da düzenledikleri sahte pasaportla para karşılığı yurt dışına insan kaçakçılığı yapan biri Makedonyalı 5 kişi yakalandı.

Çok sayıda fotoğraf, pasaport ve belgelerin ele geçirildiği insan kaçakçılarına para verip, yurt dışına çıkmaya çalışan 2’si kadın 6 kişi de gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Türkiye’den Makedonya üzerinden Avrupa ülkelerine insan kaçakçılığı yapıldığı yönünde ihbar alınca harekete geçti.

Polis, şebekenin ele başı olan Makedon uyruklu Satkija Ramkoski (34) ile Türkiye bağlantısını sağlayan Hacı Yaman (38), Yusuf Varçalı (39) ve Ahmet Karacar (41) ile Serdar Karakuzu’yu (21) yakaladı.

Kişi başına 4 bin Euro aldıkları belirlenen zanlılar gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen zanlılar, yapılan sorgularında başkalarına ait pasaportları, yurt dışına gitmek isteyen kişilerin fotoğraflarını yapıştırdıktan sonra Makedonya’ya vizesiz olarak götürdüklerini, oradan da Avrupa ülkelerine çıkış yaptırdıklarını itiraf etti.

 Zanlılardan Satkija Ramkoski’nin çantasında yapılan aramada, çok sayıda vesikalık fotoğraf ile pasaport ve belgeler ele geçirildi.

Ayrıca yurt dışına çıkmaya hazırlanan İman Karakuzu (50) Güllü Poyraz (50), Esme Koç (44), Mehmet Sarı (26), Turan Dursun (18) ile Ahmet Dursun (43) adlı şahıslar da yakalanarak gözaltına alındı.

Zanlılar, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek

adana
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 14:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?