5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

İnternet şantajı adliyede bitti

Adana’da internet ortamında illegal yollarla ele geçirdikleri çıplak fotoğrafları santaj amaçlı kullandıkları tespit edilen biri kadın 3 kişi, polisin yaptığı baskınla ele geçirildi.

Adana Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan şikayet dilekçesi üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi’ne bağlı ekipler, şantaj çetesine yönelik operasyon başlattı.

İddiaya göre, 25 yaşındaki Özlem D. İnternet ortamında tanışıp sohbet ettiği A.Ö. isimli müştekinin bilgisayarına hileli yollarla girerek çıplak fotoğraflarını ve özel yaşantısına ait bilgileri ele geçirdi.

Özel bir şirkette çalışan Özlem D., Serkan Y., ve Semih T., adlı arkadaşlarıyla bir olup daha sonra elde ettiği çıplak fotoğraflar karşılığında 20 milyar lira para istedi.

Mağdur A.Ö. Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak şahıslardan şikayetçi oldu. Olayın polise intikal etmesi ardından üç arkadaş, Adana ve Mersin’de düzenlenen operasyonla ele geçirildi.

Şahısların kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda ise 311 adet CD, 2 adet disket, 2 adet bilgisayar, dijital fotoğraf makinası, 3 adet sim kartı, üzerinde e-posta adreslerini bulunduğu not defteri, müştekiye ait 4 adet uygunsuz çekilmiş fotoğraf elde edildi.

Yetkililer interneti kullanarak şantaj ve tehditte bulunan bu şahısların bu güne kadar aynı yöntemle en az 6 kişiden para istedikleri iddia edildi. Ancak müştekilerin teşhir korkusuyla şikayette bulunmadığı bildirildi.

Sorgusu tamamlanan Serkan Y., Semih T. ve Özlem D., cürüm işlemek suretiyle teşekkül oluşturmak, internet aracılığıyla şantaj ve tehditte bulunmak suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 17:53:54
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 15:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?