2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İnternet şantajına 2 yıl hapis

ADANA’da sevgilisi 20 yaşındaki hemşire G.N.Ç. ile girdikleri cinsel ilişkiyi kamerayla kaydedip 500 YTL vermediği takdirde internet ortamında yayacağı söyleyerek şantaj yaptığı iddia edilen 27 yaşındaki kuaför Murat Köse, 2 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Bir hastanede hemşire olarak çalışan G.N.Ç., gittiği bir kafeteryada 25 yaşındaki Kadir Ayyıldız ile tanıştı. İddiaya göre, yurt dışındaki bir şirkette çalıştığını bildiren Ayyıldız, sevgilisi hemşire ile cinsel ilişkiye girip aralıklı olarak 200’er, 300’er YTL olmak üzere toplam 7 bin YTL para aldı.

Hemşire, Ayyıldız’ın kendisinden para sızdırdığını anlayınca ilişkisini kesti. Ancak, bu kez kendisini telefonla arayan Murat Köse’nin tuzağına düştü. Ayyıldız’ın arkadaşı olduğu sanılan Köse, “Senin Kadir’den 7 bin YTL alacağın varmış, o parayı ben tahsil ederim” diyerek hemşireyi G.N.Ç.’yi kandırdı.Genç hemşire, tanıştığı Köse ile arkadaş olup onunla da cinsel ilişkiye girdi.

Köse de, Ayyıldız gibi, hemşireden para istedi. Hemşire G.N.Ç, istenilen 500 YTL’yi vermeyince, sevgilisi Köse’nin, “Cinsel ilişkimizi kameraya kaydettim. Parayı vermezsen internet ortamında yayarım. Ailene de söylerim” şantajıyla karşılaştı. Bu şantaj üzerine hemşire, 10 Mart’ta Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak Köse’yi yakalattı.

Tutuklanan Köse, 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı Adana 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına çıktı. Hemşire G.N.Ç.’nin de katıldığı duruşmada Köse, hemşireye şantaj yaptığını itiraf ederek, “Suçumu kabul ediyorum. Bir hata yaptım. Kendisinden özür diliyorum” dedi. Köse, hemşire ile tanışmasını ve nasıl şantaj yaptığını şöyle anlattı:

KREDİ KARTI BORCU İÇİN İSTEMİŞ

“Yılmaz isimli arkadaşım, arkadaşı Kadir’in bir hemşireyle cinsel ilişkiye girip parasını yediğini kendisine de cep telefonu numarası verdiğini söyledi. Benden ‘hemşireyi ara yardımcı ol’ dedi. Ben de, arayıp ‘Kadir’den rahatsızlığı olup olmadığını sordum. ‘Beni rahatsız ediyor. Paramı yiyor. 7 bin YTL paramı alamıyorum. Bana yardımcı olur musun?’ dedi.Kadir’i buldum. Kendisini G.N.Ç. ile telefonla görüştürdüm. Parayı ödeyeceğini söyledi. Daha sonra G.N.Ç. beni arayıp görüşmek istedi. Buluştuk, kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girdik. 1400 YTL kredi kartı borcum vardı, ödeyemediğim için G.N.Ç.’ye, ‘Cinsel ilişkiye girerken görüntüledim. 500 YTL verirsen sana veririm yoksa internette yayınlarım’ dedim. O da ‘tamam’ dedi. Ancak parayı vermedi. Birkaç kez buluşma teklifinde bulundu. Yakalatacağı korkusuyla gitmedim. Telefonla kendisini aradım. Telefona cevap vermeyince ben de ‘Bende görüntü yok. Sen de ben de birbirimizi rahatsız etmeyelim’ diyerek mesaj attım. Borcumu ödemek için böyle bir yalan söyledim. Çok pişmanım.”

G.N.Ç. ise kendisiyle cinsel ilişkiye girip şantajla para sızdırmaya çalıştığı iddia edilen Köse’den şikayetçi olup, “Beni arayıp Kadir’deki alacağım parayı tahsil edebileceğini söyledi. Teklifini kabul ettim. Kendi rızamla kendisiyle iki kez cinsel ilişkiye girdim. Daha sonra, cinsel ilişki sırasında görüntüleri çektiğini ve internette yayacağını söyleyerek benden şantajla 500 YTL istedi. Kendisinden şikayetçiyim. 7 bin YTL’mi alan Kadir’i de mahkemeye verdim” dedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen elektrikçi Kadir Ayyıldız da, G.N.Ç.’den aralıklı olarak 7 bin YTL borç aldığını doğruladı. Ayyıldız, “Borcumu kabul ediyorum. Ödeyeceğim” diye konuştu. .

Mahkeme hakimi, Köse’yi şantaj suçundan 2 yıl hapis, 4 bin YTL de adli para cezasına mahkum etti.

...
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 12:23:56
Güncelleme :1 Mayıs 2008 Perşembe 12:27:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?