29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

İnternette görüp Pepino bahçesi kurdu

Mersin'de çiftçi Veli İkiz, internette araştırma yaparken insan sağlığına çok faydalı olduğunu öğrendiği "Pepino" bitkisi üreterek meyvesini pazarlamaya başladı.

Eş zamanlı olarak açılan "Adana Tarım 2007 Fuarı" ve "Adana Sera - Bahçe 2007 Fuarı"nda stand açan Veli İkiz, anavatanı Peru olan meyvenin Türkiye'de de yetişebileceğini kanıtladığını söyledi. İkiz, 3 yıl önce esnaflık yaparken Bağ-Kur'dan emekli olduğunu ve Mersin'in Emirler Köyü'ne yerleşerek çiftçilik yapmaya başladığını belirtti.

İnternette meyveler üzerinde araştırma yaparken tesadüfen pepinonun her derde deva olduğunu öğrendiğini anlatan İkiz, pepinonun içerdiği A ve C vitaminleri sayesinde idrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini artırdığını, hemofili rahatsızlığına eklem romatizmasına iyi geldiğini, çocuklarda kemik gelişimini sağladığını, kolesterolü düşürdüğünü, yara ve diş iltihaplarına karşı, cilt bakımına iyi geldiğini, meyvenin ham halinin özellikle şeker hastalarına tavsiye edildiğini. Dalak yetmezliği, bağırsak kanseri, gen hastalığı, mide rahatsızlığı ve anemi hastalarına iyi geldiği bilgilerini öğrendikten sonra 400 metrekarelik alanda pepino bahçesi kurduğunu söyledi.

İkiz, ürettiği pepinoyu kilosu 10 YTL'den sattığını sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 11:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?