2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İntihar denildi, cinayet çıktı!

Adana’da ailesinden 3 kişiyi öldürdükten sonra kendisini şakağından vurarak intihar ettiği ileri sürülen 36 yaşındaki Yusuf Ziya Balıkçı’nın otopsi sonuçları, 2 polis memuruna ömür boyu hapis istemiyle dava açılmasına neden oldu.

Karataş İlçesi’nde çiftçilik ve fırıncılık yaparken iflas edip işsiz kalan Yusuf Ziya Balıkçı, 5 Ocak’ta cinnet getirerek kayınpderi Nevzat Bayram (48), kayınvalidesi Aysel Bayram (46) ile Gönül Özcan’ı (37) tabancayla vurarak öldürdü. Eşi Zehra (30) ile birlikte 5 kişiyi de yaraladı. Polislerin teslim ol çağrısına ateş ederek karşılık veren ve silahlı çatışmaya giren Balıkçı’nın, bu sırada tabancasını şakağına dayayıp ateşleyerek yaşamına son verdiği öne sürüldü.

Yapılan otopsi sonunda Balıkçı’nın cesedinde 5 kurşun izi saptandı. Bunlardan birisinin kendi silahından çıktığı, diğer 4’ünün ise polis memurlarının tabancalarından çıkan kurşun olduğu belirlendi. Polislerin ateş ettiği kurşunlardan sol karın bölgesinden girip çıkan kurşunun öldürücü olduğu da kaydedildi. Balıkçı’ya ateş ettiği belirlenen başkomiser 37 yaşındaki Ali Rumi Gülden ile polis memuru 34 yaşındaki Mustafa Ceylan hakkında "kasten öldürme" suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 05:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?