4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İntihar eden gence hazin veda

Bursa'da tartıştığı liseli kız arkadaşını bıçaklayarak öldürdükten sonra intihar eden genç, memleketi Adana'da ailesinin ve arkadaşlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Alınan bilgiye göre, Bursa'da 2 gün önce merkez Osmangazi ilçesi Ahmet Paşa Mahallesi'nde, Malcılar Lisesi son sınıf öğrencisi G.Ş'yi (17), 1.5 yıldır çıktığı erkek arkadaşı Murat Recep Yurdaışık (20) tarafından bıçaklanarak öldürülmüş, Yurdaışık ise intihar etmişti.

Bilecik Üniversitesi'nde Meslek Yüksek Okulu Maliye Bölümü'ne kaydını yaptırdıktan sonra Bursa'daki akrabalarının yanına gelen Yurdaışık, buluştuğu kız arkadaşıyla iddiaya göre eski sevgilisine döneceğini öğrenince tartışmış, Yurdaışık, yanında taşıdığı ekmek bıçağıyla G.Ş.'yi 4 yerinden bıçaklayıp yaraladıktan sonra, kanalar içinde kalan G.Ş.'nin öldüğünü zannederek, bir inşaatın 4. katından atlayarak intihar etmişti. Olay yerine gelen ambulansla devlet hastanesine kaldırılan Yurdaışık ve liseli aşkı G.Ş. kurtarılamamıştı.

Henüz üniversiteye yeni adım atmışken hem sevgilisinin hem de kendi canına kıyan Yurdaışık'ın cenazesi memleketi Adana'da toprağa verildi. Yurdaışık'ın cenazesi önce baba ocağına getirildi. Ardından cenaze konvoy eşliğinde toprağa verileceği Kabasakal Mezarlığı'na götürüldü. Burada anne Müesser ve baba Celalettin Yurdaışık fenalık geçirdi.

Ailenin tek oğlu olan Yurdaışık'ın 3 kız kadeşi de gözyaşlarına boğuldu. Baba Yurdaışık arkadaşlarının yardımıyla ayakta durabildi.

Cenazenin gasilhaneden çıkartılarak musalla taşına götürülmesi sırasında Yurdaışık'ın en küçük kız kardeşi Esra Yurdaışık, "Ağabeyimi götürmeyin" diyerek feryat etti.Cenaze namazı kılınırken Yurdaışık'ın annesi sürekli dua etti. Cenaze namazından sonra Yurdaışık'ın cenazesi akrabalarının omuzlarında ebedi yolculuğunu yapacağı aile mezarlığına defnedildi.

Yurdaışık'ın halası Hatice Yurdaışık, yeğeniyle intihar etmeden yarım saat önce görüştüğünü kendisine üniversiteyi kazandığı için sürpriz yaptığını ve para gönderdiğini belirterek, "Recep sinek bile öldüremez. Onun böyle bir şey yaptığına inanamıyorum. Onunla olaydan yarım saat önce görüştüm. Çok sakin ve normaldi" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 14:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?