4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İntihar girişiminde ambulans krizi

Adana'da trafik polisi ceza yazdığı için köprüye çıkarak intihara kalkışan genç, yaklaşık 40 dakika asılı kaldıktan sonra atladı. İtfaiyenin açtığı brandanın üzerine düşen ve bayılan genç için polis sağlık ekiplerine geç haber verince, ambulans krizi yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesindeki Kasım Gülek Köprüsü'nde sabah saat 08.30 sıralarında Metin İlya (27) adlı bir kişi, intihar etmek için köprüye çıktı. İntihara kalkışan genci gören vatandaşlar, 155'i arayarak polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, İlya'yı ikna etmeye çalıştı.

Bu arada polis, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Cankur ekibine haber verirken, ambulansı aramayı unuttu. Polise, "Ben işsizim. Cebimde param yok. Bugün sabah da mobiletle giderken polis kasksız olduğum için bana ceza yazdı. Bu cezayı ödeyecek param yok. Mobileti de bırakıp buraya geldim. Ölmek istiyorum. Bana kimse yardım edemez. Kredi kartı borcum var. Bana vali de yardım edemez" diyen genç gözyaşlarına boğuldu.

Polisin ikna çabaları devam ederken, yaklaşık yarım saat sonra Cankur görevlisi İlya'nın bir anlık boşluğundan faydalanarak kolundan tutmaya çalıştı. Ancak İlya'nın montu yırtılarak aşağı doğru sarktı. Genç köprünün altındaki demirlere ve betonlara tutunurken, Cankur ekipleri branda açtı. İlya bir süre daha bekledikten sonra itfaiye merdivenini uzatarak, İlya'nın tutarak salınmasını ve brandanın üzerine atlamasını sağladı.

Yaklaşık 40 dakika asılı kalan İlya, yorulduğu için brandanın üzerine düşer düşmez bayıldı. Polis, genç bayıldıktan sonra telefonla arayarak ambulans istedi. Polislerin kucağında bir ağacın altına getirilerek ilk müdahalesi yapılan genç, polis aracı ile hastaneye götürülmek üzere yola çıktı. Polis tren yolu üzerinden hastaneye giderken, Kasım Gülek Köprüsü üzerinde ambulansla
karşılaşarak İlya'yı ambulanstaki sağlık ekibine teslim etti. Sağlık ekibi, yol ortasında gence ikinci müdahaleyi yaptı.

Ambulans şoförü, kendilerine saat 09.15'te çağrı geldiğini, olay yerine de saat 09.22'de geldiklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 14:31:44
Güncelleme :24 Mart 2009 Salı 14:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?