2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İntikam davasında karar

Adana’da 1 yıl önce kendisini silahla vurarak ağır yaralayan şahıs ile amcasın oğlunu tabancayla yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık, 3 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Karara sevinen sanık, hakime teşekkür etti.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki son duruşmada, tutuklu sanık Savaş Çekiç (30) hazır bulundu. Kendisini yaralayan Mehmet Öncü (45) ile Süleyman Öncü’yü (48) öldürmek amacında olmadığını söyleyen Çekiç, "Olay günü evime giderken Saydam Caddesi üzerindeki büfede bulunan Mehmet ile amcasının oğlu Süleyman Öncü, beni görür görmez ’Sen daha yaşıyor musun. Ne geziyorsun buralarda’ diyerek ellerini arkaya atınca ben de silahımı çıkartarak kendimi korumak için peş peşe ateş ettim. Öldürme kastım yoktu. Kaç kez ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Daha sonra korkumdan olay yerinden uzaklaştım" dedi.

Duruşmaya gelemeyen Mehmet ve Süleyman Öncü ise daha önce verdikleri ifadelerinde, sanığın kendilerine intikam almak için ölümüne ateş ettiğini belirterek şikayetçi olmuşlardı.
Duruşma sonunda mahkeme, sanığın yaralama kastıyla olayı gerçekleştirdiği kanaatine vararak toplam 3 yıl ceza verdi. Kararı duyan sanık, "Size teşekkür ediyorum. Sağ olun" dedi.

adana
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 11:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?