1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

İntikam için mi öldürdü?

ADANA'DAKİ

Adana'da, amcasını ağır yaralayan kişinin kardeşini "intikam" amacıyla öldürdüğü iddia edilen şahsın yargılanmasına başlandı

İddiaya göre, internet kafe işletme meselesi yüzünden çıkan anlaşmazlık üzerine Metin A. ile Sabahattin T. arasında çıkan kavgada kan aktı.

Metin A., Sebahattin T'yi tabancayla vurarak ağır şekilde yaraladı. Bu olayın ardından, iddiaya göre, Selahattin T'nin yeğeni 24 yaşındaki Aslan T., 2 Ağustos 2010'da kalabalık bir ortamda cebinden bir mermi çıkararak, "Amcamı Metin vurdu, ben de ailesinden birini vuracağım" diyerek intikam alacağını söyledi. Aynı gün akşam evde canı sıkıldığı için sokağa çıkan Metin

A'nın lise öğrencisi olan 17 yaşındaki kardeşi Ahmet A., kurşunlanarak yaralandı. Kanlar içinde evine dönen Ahmet A., "Aslan beni vurdu" diyerek yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan Ahmet A, kurtarılamadı. Olayın ardından saklandığı eniştesinin evinde tabancayla birlikte yakalanıp tutuklanan Aslan T., Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı.

Sevk edileceği hastanede, akli dengesinin yerinde olup olmadığını belirten rapor verilene kadar susma hakkını kullanacağını söyleyen 2 çocuk babası sanık Aslan T., raporun ardından savunma yapacağını belirterek, "Ahmet'i ben öldürmedim. Suçlamayı kabul etmiyorum. Olay saatinde ben evimdeydim. Ölen ile aramızda herhangi bir husumet yoktur. Suçsuzum" dedi. Sanığı olaydan sonra evinde sakladığı ileri sürülen eniştesi tutuksuz sanık Salih A. da, suçlamayı kabul etmedi.

Öldürülen Ahmet A.'nın babası 50 yaşındaki Coşkun Alat, "Benim oğlum hem sırtından hem de kolundan kurşunlanmış, kucağımda can verdi. Ölürken, 'beni Aslan vurdu' dedi. Kendisiyle husumetim yok, kavgam da yok. Niye vurdu bilmiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Aslan T. hakkında, 'yaşı küçük kişiyi öldürme' suçundan ağarlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, eniştesi Salih A. hakkında ise 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2011 Cuma 15:36:00
Güncelleme :24 Haziran 2011 Cuma 16:11:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?