5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

İP İncirlik'e bayrak dikti

İşçi Partisi (İP) ABD ve hükümete tepki için İncirlik Beldesi’ne Türk bayrağı dikti.

İP Adana İl Başkanlığı’nın bayrak dikme eylemine, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Türk Kamu-Sen, Tek Gıda-İş Sendikası temsilcileri de destek verdi. Adana kent merkezinde bayraklarla yürüyüş yapan yaklaşık 80 kişi, daha sonra otobüslerle İncirlik Beldesi girişine geldi. Grup burada jandarmadan izin alarak basın açıklaması yaptı.

Belde girişinde toplanan grup adına açıklama yapan İP Adana İl Başkanı Sedat Memili, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin, İncirlik Üssü’nün denetiminde TSK’nın tamamen devre dışı bırakılıp ABD’ye verileceğini savundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün bu yönde gayret verdiğini savunan Memili, "İktidar düşmanla kolkola. İktidar, köhnemiş Bizans İmparatorlu’ğunun senatoyu hiçe sayması gibi yüce meclisimizi yok sayarak İncirlik’i ABD’nin emrine verme hazırlığında. İncirlik Üssü TSK’nın denetiminde kalmalıdır. Bu Türkiye’nin bağımsızlığı ve güvenliği için olmazsa olmaz bir koşuldur" diye konuştu.

Jandarmanın güvelik önlemi altında sık sık ABD ve hükümet aleyhine sloganlar atan grup, daha sonra İncirlik Beldesi girişindeki bir levhaya beraberinde getirdikleri Türk bayrağını asarak dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2005 Pazar 14:20:11
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 17:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?