3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

İP'den tek aday çağrısı!

İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin önümüzdeki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) başta olmak üzere aynı çizgideki milli partileri tek adayla seçime girme çağrısı yaptı.

Adana İşçi Partisi İl başkanlığında bir basın toplantısı yapan İP Genel Başkan Vekili Mehmet Gültekin, parti olarak 2004 yerel seçimlerinde, bütün seçim çevrelerinde bütün milli partileri tek adayla seçime girme çağrısı yaptıklarını hatırlatarak aynı çağrıyı yerel seçimler içinde yineledi.

Gültekin, "Bunun için başta CHP olmak üzere ilgili bütün partiler ile çeşitli düzeyde görüşmeler yaptık. Güç birliği olmaması durumunda Türkiye'nin 'Batı destekli irtica' ile 'Batı destekli bölücülük' arasında fiilen bölüneceğini anlattık" dedi.

Gültekin, tek adayın o seçim çevresinde en çok oyu alan partiden olmasının doğal olduğunu bu esas üzerinde anlaşılması halinde seçim çevresinde seçimi kazanmak için alınması gereken tedbirlerin konuşulması gerekeceğini anlattı. Gültekin, partisinin bütün seçim çevrelerinde kendi adayları ile seçime katılmak için bütün hazırlıklarını tamamladığını da sözlerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 14:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?