2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İP'lilerden Ergenekon protestosu

Adana'da İşçi Partisi (İP) İl Başkanlığı üyeleri, "Ergenekon" soruşturması' kapsamında İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve bu kapsamdaki tutuklamaları protesto ederek, bildiri dağıttı.

İnönü Parkı'nda toplanan grup, ellerindeki pankart ve dövizlerle hükümet aleyhine slogan attı. İP Adana İl Başkanı İsmail Hakkı Savaşer, burada yaptığı konuşmada, genel başkanları Doğu Perinçek ve diğer partililerin tutuklanmasının yasa dışı bir eylem olduğunu iddia etti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede yasa dışı ve cumhuriyet düşmanı bir parti olarak nitelenen AK Parti'nin gayri meşru faaliyetlerine devam ettiğini savunan Savaşer, "Çırpınışlar boşunadır. Hiçbir tertip onları
cumhuriyet yargısının pençesinden kurtaramayacak. Amerika'nın Türkiye'deki yasa dışı örgütlenmesinde görev üstleneler, Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanları, üzerindeki çamuru bize atmaya çalışıyorlar. Partimiz hedef alınmıştır. Çünkü Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi'ne karşı mücadele vermiş ve bu projenin eş başkanı olduğunu ifade eden Tayyip Erdoğan'ın maskesini düşürmüştür. İşçi Partisi, AK Parti'nin tek ve gerçek rakibi. Partimiz emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı kararlı tutumunu sürdürecek" dedi.

Açıklamanın ardından Savaşer ile partililer vatandaşlara bildiri dağıttı.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 15:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?