5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

İP'nin İncirlik eylemi olaysız bitti

İşçi Partisi (İP) Öncü Gençlik Başkanlığı’nın Ankara’dan başlattığı "Ankara’dan İncirlik’e Mustafa Kemal Yürüyüşü" bugün Adana İncirlik’te son buldu. Göstericilerin İncirlik Beldesi girişinde ABD Başkanı Bush’un maketini yaktığı eylem olaysız bitti.

İşçi Partisi’nin 19 Mayıs Perşembe günü Ankara Sakarya Meydanı’nda başlatarak Gölbaşı, Aksaray, Ulukışla, Mersin, Tarsus’ta devam eden ’Ankara’dan İncirlik’e Mustafa Kemal Yürüyüşü’nün finali bugün Adana’da gerçekleştirildi.

Öğle saatlerinde Adana’ya giren yaklaşık 600 gösterici, Atatürk anıtına çelenk bıraktıktan sonra İncirlik’e doğru yürüyüşe geçti.

Türk bayraklarıyla yol boyunca "Ya istiklal ya ölüm", "Tam bağımsız Türkiye", "Üstlere el konulsun" ve "Amerika defol" sloganları atan göstericiler, eylemlerini İncirlik beldesi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla bitirdi. Jandarma ve çevik kuvvet belde önünde sıkı güvenlik tedbirlerini alırken eylemcilerin beldeye girişlerine izin vermedi.

Öncü Gençlik Genel Başkanı Tugay Şen, ’’AKP Hükümeti, İncirlik başta olmak üzere ülkemizdeki bazı üsleri, hava alanlarını ve limanları ABD’ye teslim ediyor. ABD böylece "lojistik destek" adı altında, hem topraklarımızı parça parça işgal edecek hem de tüm Ortadoğu’ya ve Orta Asya’ya karşı bir saldırı üssü elde edecek, ABD 1 Mart tezkeresinde TBMM’nin direnciyle gerçekleştiremediği işgal planını AKP’nin hükümet kararnamesiyle parça parça gerçekleştirmenin peşindedir. İncirlik, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi içinde merkez üssü olarak kullanılmak isteniyor. ABD İncirlik’ ten hem İsrail’in ve Kuzey Irak’taki kukla devletin güvenliğinin sağlayacak hem de Suriye ve İran’a planladığı saldırıları gerçekleştirecektir. Talebimizi yineliyoruz. İncirlik’e el konulsun, Amerika defolsun’’ dedi.

Konuşmaların ve atılan sloganların ardından eylemciler yanlarında getirdikleri ABD Başkanı Bus’un maketini yakarak 3 günlük eylemlerine son verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 17:45:45
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 12:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?