1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Irak atletizm milli takımı Adana'da

IRAK ATLETİZM MİLLİ TAKIMI ADANA'DA

Japonya'da organize edilecek; 'Asya Atletizm Şampiyonası' ile Fransa'nın Lille kentinde düzenlenecek olan; 'Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'na katılacak olan Irak Atletizm Milli Takımı, hazırlıklarını Adana'da sürdürüyor.

İklim koşullarının yanı sıra tesis imkanları nedeniyle Adana'yı tercih eden milli sporcular, çalışmalarını Başantrenör Nouraldeen Tadjine nezaretinde gerçekleştiriyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Eğitim Merkezi'nde çalışan Iraklı atletler, Adana'da özel bir sağlık kuruluşunu da ziyaret ederek, kentle arasındaki ilişkileri de güçlendirmeye çalışıyor. Nouraldeen Tadjine'ye söz konusu ziyarette milli atlet Zeynel Salah Mahmut'un yanı sıra teknik kadro ve sporcular da eşlik etti.

Ziyaret esnasında konuşan Nouraldeen Tadjine, Japonya ve Fransa'da yapılacak olan şampiyonaları çok önemsediklerini ve başarılı olmak istediklerini dile getirdi. Tadjine, “Adana'yı tercih etmemizdeki en büyük etken; iklim koşulları ve tesis imkanları. Irak'ta hava çok sıcak. Bu nedenle Adana'yı tercih ettik. Buradan çok memnunuz, çalışmalarımız da çok iyi devam ediyor” dedi. Daha önce de tedavi amacıyla Adana'ya geldiğini hatırlatan Milli Atlet Zeynel Salah Mahmut ise, Adana'nın hem iklim koşulları, hem de tesisleri açısından mükemmel bir kent olduğu yorumunda bulundu. Mahmut, “Burada antrenman için gerekli altyapı var, ihtiyaç duyduğumuz malzemeleri de kolaylıkla bulabiliyoruz. Bu önemli bir avantaj. Kampımız çok iyi geçiyor. Önüme koymuş olduğum hedeflere Japonya ve Fransa'daki organizasyonlarda ulaşacağıma inanıyorum” ifadesini kullandı.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Hastane Direktörü Hüseyin Çelik ise, hastane olarak spora ve sporcuya önem verdiklerinin altını çizerek, temel hastanecilik hizmetlerinin yanı sıra kentte organize edilen çeşitli etkinliklere doğrudan katılarak Adana'nın sosyal hayatının renklenmesinde de rol model olmaya çalıştıklarını anlattı. Çelik, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Sağlıklı yaşam yürüyüşleri düzenleyip, Çukurova insanına; 'spor için adım attığınız her adımda yanınızdayız' mesajı vermeye çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki sağlık, ancak bilinçli ve düzenli sporla mümkün olur.” Konuşmaların ardından Başantrenör Nouraldeen Tadjine, Hastane Direktörü Hüseyin Çelik'e Irak Atletizm Federasyonu'nun flaması hediye etti.

IRAK ATLETİZM MİLLİ TAKIMI ADANA'DA
IRAK ATLETİZM MİLLİ TAKIMI ADANA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2011 Pazartesi 12:18:00
Güncelleme :27 Haziran 2011 Pazartesi 12:22:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?