4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Iraklı gurbetçiye gaspçı şoku!

Adana'da kendilerine polis süsü veren 3 kişi, Almanya'dan otomobiliyle Bağdat'a giden Iraklı gurbetçiyi otobanda durdurarak gasp etti.

Olay, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Adana-Kozan çıkışı yakınlarında meydana geldi. Almanya'nın Köln kentinde işçi olarak çalışan Irak asıllı Ahmad Abdurrahim Abdulkarim (44), eşi ve çocuklarıyla birlikte senelik iznini geçirmek için karayoluyla Bağdat'a gitmek üzere yola çıktı.

Abdulkarim'in kullandığı K FA 7200 plakalı otomobil, Adana yakınlarında bozuldu. Abdulkarim, eşi ve çocuklarını otobüse bindirerek ülkesine yollarken, otomobilini tamir ettirdikten sonra kendisi de otobandan Irak'a doğru yola çıktı. Abdulkarim, otobanda seyir halindeyken kendisini takip eden bir otomobildeki 3 kişi tarafından durduruldu.

Kendilerini polis olarak tanıtan ve polis kimliği gösterdiği iddia edilen şahıslar, Abdulkarim'e otomobilinde uyuşturucu bulunduğu yönünde ihbar aldıklarını söyleyerek aracı aramaya başladı. Otomobili ve karavanı arayan 3 kişi daha sonra Abdulkarim'den üzerindeki tüm paraları çıkartmasını istedi. Zanlılar, Abdulkarim'in 2 bin 200 euro ile 400 dolar parasını alarak, plakası tespit edilemeyen bir otomobille kaçtı.

Bütün parasını şahıslara kaptıran Abdulkarim, çaresiz bir şekilde 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri, aldığı bilgiler doğrultusunda şahısları aramaya başladı. Yapılan aramalara karşın zanlıların izine ulaşılamazken, gasp edilen Iraklı gurbetçi, ifadesi alınmak üzere Sarıçam Polis Merkezi'ne getirildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 10:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?