4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Iraklı Türkmenler Ceyhan'da

Aydınlar Ocağı’nın organizasyonu, Kamu-Sen ve Türk Ocağı’nın desteği ile Türkiye'ye davet edilen Irak’taki Türkmenlerden oluşan yaklaşık 20 kişilik üniversite öğrencisi ve öğretim görevlilerinden oluşan bir ekip Adana'nın Ceyhan ilçesini gezdi.

Ceyhan Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen gezi öncesi belediyeyi ziyaret eden misafirleri Ceyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Şaban Acar ve Kültür Müdürü M.Ali Arslan karşıladı.

Ceyhan Belediyesi’ndeki ziyarette bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Acar, “Ceyhan’da sizleri ağırlamaktan memnunuz. Ceyhan Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’nün izinde olmasından dolayı çok arzu etmesine rağmen aramızda olamadılar. Başkanımız adına sizlere hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.
Adana Aydınlar Ocağı Başkanı Halil Altıparmak ise yaptığı açıklamada, Türkmenlerin geçen yılda Ceyhan Belediyesi’nin davetlisi olarak ilçeye geldiklerini belirterek, “Amacımız, Türkiye dışında yaşayan Türklerin kaynaşmalarını, ortak kültürleri yaşatmayı ve yıllar süren kopuklukların ortadan kaldırarak bir birleriyle tanıştırmaktır” dedi.

Daha sonra Başkan Yardımcısı Acar, Musul Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan kafile başkanına bir bozkurt heykeli ve Ceyhan Belediyesi’nin ziyaret anısına porselen tabağını hediye etti. Öğrencilere ise Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanan çeşitli kitaplar verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 16:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?