2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Irak'ta kaçırılan Adanalı şoför ailesine kavuştu

Mersin’de bulunan bir firmanın aracıyla Irak’a su götüren ve dönüşe geçtiği 8 Ağustos 2004 tarihinde direnişçiler tarafından Musul yakınlarında kamyonuyla birlikte rehin alınıp 3 gün sonra serbest bırakılan şoför Ahmet Öztürk, Adana’da bulunan eşi ve çocuklarına kavuştu.

Eşi ve çocuklarından 35 gün ayrı kalan Ahmet Öztürk, yaşadığı kabus dolu günleri anlattı. ABD’lilere su götürdükten sonra yine ABD’lilerin nezaretinde konvoy halinde dönerken aracının arızalandığını belirten Ahmet Öztürk, "Ben aracımın arızasını gidermeye çalışırken konvoy beni beklemedi. Aracın altından çıktığımda başımda eli silahlı şahıslarla karşılaştım. Beni 3 gün tuttuktan sonra çöle götürdüler. Birisi başıma silah dayadı. Bu esnada ben salavat getirdim. Salavat getirdiğimi duyunca Müslüman olup olmadığımı sordular. Sonra da bir daha gelmeyeceğim diye 3 kez tövbe ettirdiler. Ardından da orada bırakıp gittiler" şeklinde konuştu.
Herkese Irak’a gitmemeleri yönünde çağrıda bulunan Türk şoför Ahmet Öztürk, Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığını söyledi.


Kurtulduktan sonra uzun süre aracını ve evraklarını aradığını da belirten Ahmet Öztürk, aracının ve evraklarının alındığını mahkeme kararıyla da ispatladığını ancak sonuçta bir şey elde edemediğini söyledi.


35 gün aradan sonra kavuşmanın sevincini yaşayan Ahmet Öztürk’ün eşi ve çocukları, babalarını bir daha Irak’a göndermeyeceklerini söyledi.

iha-adana
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2004 Cumartesi 00:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?