4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İran heyetinin şaşırdığı an...

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş.'nin düzenlediği 3. Belediye İhtiyaç Fuarı'nı ziyaret etmek üzere Adana'ya gelen İran'ın Tebriz Belediyesi yöneticileri, ziyaret ettikleri Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın 5 kez belediye başkanlığına seçildiğini ve 25 yıldır başkanlık yaptığını öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemedi.

İran'ın Tebriz Belediye Başkan Yardımcısı Mohammaddho Abdollahı, Tebriz 2. Bölge Belediye Başkanı Mehdi Soleymanypours, Tebriz 5. Bölge Belediye Başkanı Abollah Taghıpourhallaj, Park Bahçe Sorumlusu Farrokh Jalalı, Belediye Halkla İlişkiler Müdürü Alıreza Ghodratıazar, Adana'da bu yıl 3.'sü düzenlenen Belediye İhtiyaçları Fuarı'nı ziyaret etti.

Fuarda yaptıkları incelemelerin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı ziyaret ederek makamında bir süre görüşen Tebriz Belediyesi heyeti, hizmet ve projelerle ilgili karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Başkan Aytaç Durak'ın 5 kez belediye başkanı seçildiğini ve başkanlıkta geçen sürenin 25 yılı bulduğunu öğrenen heyet üyeleri şaşkınlık yaşarken, Başkan Durak, makam odasında çerçevelenmiş 25 yıl öncesine ait büyük boy fotoğrafı göstererek, "İşin sırrı burada. Partiler değişir ama prensibim asla değişmez. Belediyeye siyasi ayrımcılığı sokmadım" diye konuştu.

Heyete Adana'ya gelerek yaptıkları ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti de ileten Başkan Durak, İran ile Türkiye'nin asırlardır komşu iki dost ülke olduğunu ve bunun böyle devam edeceğine inandığını ifade etti.

Başkan Durak, daha sonra İran heyeti ile Sabancı Merkez Camii'ne geçerek birlikte cuma namazı kıldı. Heyet, Orta Doğu'nun en büyük camisi unvanına sahip camiyi gezip Başkan'dan bilgi aldı. Heyet, camiye ve Seyhan Nehri kıyısındaki düzenlemeye hayranlıklarını dile getirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 17:35:50
Güncelleme :2 Ekim 2009 Cuma 17:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?