30
Nisan
2024
Salı
ADANA

İran'lı aileye tırnakçılıktan gözaltı

Adana'da "tırnakçılık" yöntemiyle bir kamyon şoförünün 300 YTL parasını çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan İran uyruklu 2'si bayan 4 kişi adliyeye sevk edildi.


Edinilen bilgiye göre, Kızıltepe'den 73 SK 959 plakalı kamyonuyla Ankara'ya buğday götüren Ömer E., TEM Otoyolu Seyhan Dinlenme Tesisleri'nde mola verdiğinde yabancı uyruklu bir kişi, yarı Türkçe aksanla "Lokanta nerede var?" diye sordu. Ömer E., tarif yaparken yabancı uyruklu kişi bu kez, en büyük Türk parasını göstermesini istedi. Ömer E., cebinde bulunan 900 YTL parayı çıkartarak içerisinden 100 YTL parayı gösterdikten sonra yabancı uyrukluların içinde bulunduğu 34 UL 2582 plakalı otomobil hızla ayrıldı.


Yabancı uyruklu kişilerin gitmesinin ardından cebini kontrol eden Ömer E., 300 YTL parasının olmadığını farkedince polisi aradı. Harekete geçen polis ekipleri, plakası bildirilen aracı durdurarak içinde İran uyruklu Karın K. (29), Muhammed F. (52), Meryem M. (42) ile Mina Abbasi K'yı (27) gözaltına aldı.


Türkiye'ye turist olarak girdikleri belirlenen ve yanlarında 3 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu 4 kişilik İranlı aile, suçlamaları kabul etmedi. Üzerlerinden çalındığı ileri sürülen 300 YTL para çıkmayan İranlıların, şoför Ömer E'ye şikayetçi olmaması için 300 dolar önerdiği iddia edildi.


Emniyetteki işlemleri tamamlanan İranlılar, adliyeye sevk edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 15:10:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?