2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İş adamından 1.2 milyon YTL bağış

Adana'da, Hayırsever İşadamı Vehbi Güzel, devlet-vatandaş işbirliğiyle yapılacak okul için 1.2 milyon YTL bağışta bulundu.

Kurttepe Mahallesi'nde yaptırılacak ve 4.5 milyon YTL'ye mal olacak 24 derslikli okul için, Özateş İnşaat Taah. Tic. ve San. Ltd. Şti. adına Vehbi Güzel tarafından 1.2 milyon YTL bağışlandı. Güzel, bu parayı, her ay 100 bin YTL olmak üzere 12 ayda ödeyecek. Geriye kalan bedel ise, devlet tarafından karşılanacak. Okula, İşadamı Vehbi Güzel'in ismi verilecek.

Adana Valisi İlhan Atış, Valilik Toplantı Salonu'ndaki protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, okul yaptırmak kadar güzel birşey olmadığını belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise, Vehbi Güzel'in, 1.2 milyon YTL'yi yatırım amaçlı da kullanabilecekken, okul yaptırmak için bağışta bulunmayı tercih ettiğinin altini çizerek, "Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Vehbi Güzel ismi bu okulla sonsuza kadar yaşayacak. Bu okulda onbinlerce kişi yetişecek ve size 'Allah razı olsun' diyecek" şeklinde konuştu.

İşadamı Vehbi Güzel de, okul yaptırmanın yıllardır en büyük arzusu olduğunu vurgulayarak, "Memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Gurur duyuyorum. İnşallah memleket için hayırlı insanlar yetişir" dedi. Ardından, Vali Atış, İl Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat ve İşadamı Güzel arasında protokol imzalandı. Okulun ilköğretim ya da lise olmasına daha sonra karar verileceği belirtildi.

Adana'da, 2003 yılından itibaren hayırsever vatandaş, kurum ve kuruluşlar tarafından 64 milyon 883 bin 247 YTL katkı sağlanarak, toplam 524 derslik yapıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 18:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?