4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İş adamından eğitime destek

Adana'nın Ceyhan ilçesinde bir işadamı, okuma-yazma bilmeyen anne ve babasının "eğitime önem ver, öğrencilere yardımcı ol" vasiyeti üzerine ve üniversite eğitimini yarıda bıraktığı için, milli eğitime okul yaptırmak üzere 450 bin TL tutarında arsa bağışladı.

Adana'da eğitime hayırsever işadamından bir destek daha geldi. Adana'nın Ceyhan ilçesi Küçükkırım köyüne okul yaptırılması için arsa hibe edilmesinin protokolü imzalandı. Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Adana Valisi İlhan Atış, Adana'da göreve geldiği günden buyana hayırseverlerin eğitime çok destek verdiğini belirterek, "Ben bu hayırseverlere okulsever diyorum. Okul yaptıran işadamlarının hepsine buradan teşekkür ediyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise Ceyhan'da göç alan bir yerde okul yaptırmak için arsa aradıklarını ancak bulamadıklarını, Mehmet Kadir Önük'ün 450 bin TL tutarındaki arsayı kendilerine okulun adını babası ve annesinin verilmesi karşılığında hibe ettiğini söyledi.

Büyükfırat, 28 derslikle ilköğretim okulu'nun yapımı için 1.8 milyon TL'nin gerekli olduğunu ve bakanlıktan bu paranın kendilerine verildiğini okulun yapımına başlanacağını vurgulayarak, "Okullarımızın sayısı hayırseverlerin desteğiyle her geçen gün artıyor. Bu okul sayesinde çok fazla göç alan bir mahalle olan Küçükkırım Mahallesi'nin derslik sorunu ortadan kalkacak. Okulun yapımına hemen başlanacak" diye konuştu.

Hayırsever işadamı Mehmet Kadir Önük ise, babasının ve annesinin okuma-yazma bilmediğini ancak kendilerini okutmak için seferber olduğunu belirterek, "Özelikle babam eğitimin önemini bize her fırsatta anlattı. Kendisi okuyamadığı için hep içinde bir uhde kalmıştı. Bu nedenle eğitime çok önem verirdi. Bize de mutlaka okuyun ve okuyana yardımcı olun, eğitime mutlaka katkı sağlayın derdi. Bu nedenle eşim ve kardeşlerim okul yaptırmak istedik. Bu okulda Türkiye'ye çok sayıda bilim adamı yetişeceğini görmek beni çok sevindiriyor" şeklinde konuştu.

Okul yaptırmak istemesinin de babasının ve annesinin yanı sıra kendisinin inşaat fakültesini 4.sınıfta bırakmak zorunda kalmasının da çok büyük etkisi olduğuna dikkat çeken Önük şunları kaydetti:

"Ben üniversite eğitimimi siyasi nedenlerden dolayı tamamlayamadım. Bu benim içimde bir uhde olarak kaldı. Okul yaptırmamda bunun da çok büyük etkisi var. Bu nedenle bütün çocuklarımı okuttum. Hepsi iyi yerlere geldi. Şimdi bu yaptıracağımız okul sayesinde de birçok önemli insan yetişecek."

Konuşmaların ardından İsmail-Ayşe Önük İlköğretim Okulu'na arsa hibe protokolü imzalandı

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 17:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?