4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İş adamından garip intihar girişimi

Adana'da seçimlerin iptal edilmesini isteyen bir kişi, bir binanın 12. katına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Seçim sürecinin uzaması nedeniyle bunalıma giren iş adamı Cuma A., Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerindeki İş Bankası binasına girdi.

Binanın 12. katına çıkan iş adamı Cuma A., 29 Mart yerel seçimlerinin bitmesinin üzerinden 5 gün geçmesine rağmen, Adana'da Çukurova Belediyesi hariç büyükşehir, Yüreğir, Sarıçam ve Seyhan'da belirsizliğin devam etmesi nedeniyle eline Türk bayrağı alarak intihara kalkıştı.

İş adamını fark eden vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, 112 Acil Servis'ten ve Cankur ekibinden yardım istedi. Çağrılan ekipler kısa sürede olay yerine gelerek, gerekli tedbiri aldı. Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de çağrıldığı olay yerinde toplanan vatandaşlar da intihar girişimini merakla izledi.

Polislerin ve arkadaşlarının ikna etmeye çalıştığı işadamı, seçimlerin iptal olması ya da oyların tekrar sayılması durumunda intihar girişiminden vazgeçeceğini, aksi taktirde 12. kattan atlayacağını söyledi.

İş adamını ikna etmek için yanına çıkan Adana Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Boztaş da, intihar gerekçesinin uzayan seçim süreci olduğunu belirterek, "Cuma A. seçim bitmediği, sonuçlar açıklanmadığı sürece 12. katta kalacağını söyledi. Oyların tekrar sayılmasını ya da seçimin iptalini istiyor. Ben kendisini ikna etmeye çalıştım ama ikna olmuyor. Kesin kararını vermiş. İstekleri yerine getirilmezse intihar edeceğini söyledi" dedi.
Yaklaşık 1.5 saat sonra polis tarafından ikna edilerek yangın merdiveninden aşağı indirilen işadamı, intihar girişimi eylemini, oyların tekrar sayılması ya da seçimlerin iptal edilmesi için gerçekleştirdiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 19:17:21
Güncelleme :3 Nisan 2009 Cuma 19:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?