4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İş Bankası'ndan bin 71. şube

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Merkez Bankası'nın (MB) faiz düşürmesinin kendi bileceği bir iş olduğunu ancak bu durumdan mutluluk duyduklarını belirterek, "Merkez Bankası ekonomiyi canlandırmak istiyor" dedi.

Özince, İş Bankası'nın Adana'da yaptırdığı yeni hizmet binasının açılışını, Adana Valisi İlhan Atış ve AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici ile birlikte yaptı. Özince, açılışın ardından yaptığı konuşmada, Adana'da açılan şube ile İş Bankası'nın bin 71. şubeye ulaştığını belirtti.

Özince, İş Bankası olarak bütün dünyanın ciddi ekonomik sorunlar yaşadığı ortamda Türk Finans sektörünün lider kuruluşu olarak ülke ekonomisine ve müşterilere daha çok değer katmaya devam edeceklerini belirtti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özince, Merkez Bankası'nın faizleri düşürmesiyle ilgili soruya, "MB'nin bileceği iş. MB kendi kısa vadeli piyasayla ilgili gösterge faizini düşürebilir, düşürür. Ancak atılan adım çok olumlu. Bizi de mutlu ediyor'' cevabını verdi.

Şu anda özellikle kredi talebinde çok büyük bir canlılık olmadığını banka yetkililerine anlatmaya çalıştıklarını belirten Özince, "Kimileri 'kredi verilmiyor' diye gereksiz bir popülizm yapıyor. Ama paraya olan talep iş olursa artar, dolayısıyla MB'nin yaptığını muhakkak yerinde görmek lazım. Ben tersine bir şey söyleyecek durumda değilim. Yetkili konumda olan MB yönetimidir, yaptıklarına göre doğrudur. MB faizleri gerektiği zamanda tabi ki yükseltir. İnterbank piyasalarının en büyük fonlayıcısı MB'nin kendisi. Bir yandan da ekonomiyi hareketlendirmek istiyor. Faiz düşerse iyi olur. Biz İş Bankası olarak ciro üzerine daha çok stratejimizi kurarız" diye konuştu.

Özince, bankaların kar etmesinin çok iyi bir şey olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Böylece bankacılığa daha fazla sermaye gelir. Bankalar 'kar ediyorlar' diye şikayet edenlerin büyük bölümü, bakıyorum ticaret erbabı. Onlara sormak lazım, ne kadar kar ediyorlar acaba. Karsız iş var mı? Mesela basın kuruluşları hilali amber mi, yani Kızılay cemiyeti mi? Hepsi kar için kuruluyor. O şikayet edenlerin hepsi ne diyor 'bankalar karını bize versin' diyor. Tabii çalışacaksın alacaksın, bu işler böyle."

Adana Valisi İlhan Atış ise, Adana ve Mersin'in son 10 yılda Çukurova'nın parlayan yıldızı olduğunu Adana'da 15 günde önemli yatırımların olduğunu belirterek, "Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde önümüzdeki hafta bir fabrika açılacak. Bir ABD'li şirket buğday ve mısır saplarından üretim yapacak 1,5 milyar dolarlık fabrika kurmak için çalışmalar yapıyor" dedi.

Atış, ekonominin önemli lokomotiflerinden biri olan İş Bankası'nın ise yeni şubeler açmasının Adana için hayırlı olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından davetlilere kokteyl verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 17:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?