2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İş fırsatını SEYMER kursuyla yakaladı

Adanalı Halim Çözeli, üniversite diplomasıyla bulamadığı iş fırsatını, üç ay devam ettiği SEYMER kursu sayesinde yakaladı.

25 yaşındaki Halim Çözeli, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin iki yıllık elektrik bölümünden mezun olduktan sonra uzun süre iş bulamadığını, bu dönemde devam ettiği 2000 Evler SEYMER’in muhasebe kursu bitirme belgesiyle iş başvurusu yaptığı İstanbul Altın Borsası’nda ‘Büro Memuru’ olarak işe başladığını söyledi.

İşe girme sevincini SEYMER’lerin kurucusu Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk’ü makamında ziyaret ederek paylaşan Halim Çözeli, “Böylesine önemli bir hizmeti insanların ayağına kadar götürerek onlara yeni fırsatlar açtınız. Ben de üniversite diplomasıyla bulamadığım işi fırsatını sizin açtığınız SEYMER kursunu bitirerek yakaladım. Bu nedenle iş bulmamda en büyük destek sizden geldiği için size teşekkür etmeye geldim” dedi.

Başkan Öztürk, 2004 Mart’ından başlayarak sayıları kısa sürede 12’ye çıkan Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri’nin bugüne kadar 41 branşta 46 bin 305 mezun verdiğini belirtti. Öztürk, “Mesleki ya da hobi amaçlı kurslarımızı başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizin pek çoğu kendi iş yerini açtı, aldıkları meslek sertifikalarıyla iş buldu. Bu kursiyerlerimizin hem kendi ev, hem de ülke ekonomisine üretken yararlı bireyler haline gelmeleri bizleri sevindiriyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 13:01:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esma IP: 85.104.25.xxx Tarih : 17.07.2008 15:37:49

bunlar reklam kokan hareketler:))) ayrıca trajıkomik 4 yıllık maliye okuyan arkadaşlarım iş bulamazken 3 aylık kursla yarım yamalak muhasebe bilgisine sahip olanlar iş bulabiliyorlarsa bu durum trajıkomiktir....