4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İş-kur engellilere kurs açıyor

İŞ-KUR CEZA PARASIYLA ENGELLİLERE KURS AÇIYOR

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Adana İl Müdürü Haşim Meydan, Adana'da 3 bin 419 işsiz engelli bulunduğunu belirterek, "Engelli çalıştırmayan kurumlara bin 650 TL para cezası verip, bu paralarla engellilere mesleki kurs açıyoruz" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi tarafından düzenlenen kurs sonucunda sertifika almayı hak kazanan 20 engelliye sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan İş-Kur İl Müdürü Haşim Meydan, engellilerin iş sahibi olması için mücadele ettiklerini söyledi. Meydan, Adana'da 3 bin 419 engellinin işsiz olduğunu ifade ederek, "Bu yıl 702 engelliyi iş sahibi yaptık. Engellilerin hepsini iş bulabilmesi için sürekli kurs açıyoruz. Bu kurslar sayesinde meslek edinen engelliler bir bir işe yerleşiyor" diye konuştu.

Engelli çalıştırmayan kurumlara bin 650 TL para cezası verdiklerini hatırlatan Meydan, bu toplanan paralarla engellilere mesleki kurs açtıklarını kaydetti.

Daha sonra sertifika almayı hak kazanan engellilere sertifikası verildi. İlk sertifikayı Adana Valisi İlhan Atış verdi. Törene, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanı Halis Kasap ve çok sayıda engelli katıldı.

İŞ-KUR CEZA PARASIYLA ENGELLİLERE KURS AÇIYOR
İŞ-KUR CEZA PARASIYLA ENGELLİLERE KURS AÇIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 15:54:00
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 16:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?