2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'İş Kuruyorum' semineri

Adana İşkadınları Derneği (İŞKAD) ve Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (AESOB) kadın girişimcileri desteklemek amacıyla düzenlediği "İş Kuruyorum" seminerine katılan 35 kadına sertifika verildi.

İŞKAD binasında yapılan sertifika töreninde konuşan Adana Valisi İlhan Atış, kadınların Türk ekonomisi için çok önemli olduğunu söyledi. Kadınların ekonomiye katkı sağlamak için harcadıkları bu çabadan dolayı çok mutlu olduğunu ve bu kadınlara 'pozitif kadınlar' adını verdiğini belirten Atış, "Kadınların yüreği çocukları için daha çok çarpar. Çocuklarının bir yere gelmesi için babadan çok annelerin emeği vardır. İşte bu nedenle tamda tüm dünyanın krizde olduğu bir dönemde kadınların ekonomiye katkı sağlaması çok önemli. Adana Valiliği olarak hangi şartlarda olursak olalım girişimci kadınların yanındayız" dedi.

İŞKAD Başkanı Ferdane Bayıldıran ise kadın girişimcileri desteklemek için AESOB ile birlikte yola çıktıklarını söyledi. Bu kapsamda "İşimi Kuruyorum" seminerleri vermeye başladıklarını vurgulayan Bayıldıran, küresel kriz döneminde yapılan fikir alışverişlerinde girişimciliğin ülke ekonomisinin geleceği için çok önemli olduğu fikrinin ortaya çıktığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Özellikle kadın girişimcilerin kredilerden aldığı toplam pay yüzde 1'ler seviyesinde. Bu nedenle kadınlar için özel kredi paketi uygulanmalıdır. Kriz dönemlerinde en az girişimcilik kadar desteklenmesi gereken konuların başında kadınların istihdamı gelmektedir."

Konuşmaların ardından Vali Atış ve AESOB Kazım Barışık ve İŞKAD Başkanı Ferdane Bayıldıran tarafından 35 kadına sertifikaları verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 15:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sibel kasar IP: 88.229.37.xxx Tarih : 26.12.2008 21:40:03

evet hep birlikte oradaydık bir adanalı olarak ne kadar şanslı olduğumuzu bir kez daha anladık ve gördük çünki oldukça duyarlı bir valimiz var sayın dernek başkanımız ferdane bayıldırana da böyle bir fırsatı tanıdığı için arkadaşlarım adına teşekkür ediyoruz bizlerin sesi olan ve verdiği sözler tutması ile nam salmış çok değerli ve oldukça da mütevazi sayın valimiz ilhan atış a çok teşekkürler iyiki varsınız...