4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İş Sağlığı Kongresi başlıyor

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şubesi tarafından düzenlenen 5.Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi 16-18 Nisan 2009 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilecek.

MMO Adana Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Atıcı, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde Şube Başkan Vekili İmdat Çetiner, Şube Saymanı Erdal Taş, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Emir Kavi ile Hüseyin Kalantur, Kongre Yürütme Kurulu Üyesi Mahmut Teberik’in de katıldığı basın toplantısında, Türkiye'de her yıl 80 bin iş kazasında bin 600 insanın yaşamını kaybettiğine dikkat çekti.

2 bin 300 kişinin iş göremez duruma geldiğini 600 kişinin ise meslek hastalıklarına yakalandığını belirten Atıcı, "İş kazaları ve meslek hastalıkları yüzünden her yıl, toplam 2 milyon iş günü kaybı yaşanıyor. Toplam çalışan sayısının sadece yarısının kayıtlı diğer yarısının kayıt dışı olduğu düşünüldüğünde ve kayıt dışı alanda hiçbir denetim ve iyileştirmenin yapılmadığı göz önünde bulundurulduğunda karşı karşıya bulunduğumuz durumun ağırlığı daha da çarpıcı hale gelmektedir. TMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak; ülkemizin ve çalışma hayatımızın en önemli sorunlarından birisi olan bu konuyu, 16-17-18 Nisan 2009’da, ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştireceğimiz, “5. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi” ile bir kez daha ülke gündemine taşıyacağız"

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 15:38:19
Güncelleme :14 Nisan 2009 Salı 15:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?