6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADANA

İsa kansere yenildi

Adana'da 9 yaşında kanser hastalığına yakalanan İsa Tek (15) tek hayali olan Galatasaray Teknik Direktörü Fatim Terim ile tanışamadan hayatını kaybetti.
|
Nevin Tek (47), 20 yıl önce Ali Tek (45) ile severek evlendi. Bu evlilikten İsa (15) ve Derya (17) isimli iki çocukları oldu. İsa 9 yaşına geldiğinde 4. sınıftayken kusma şikayetiyle rahatsızlandı ve bu nedenle hastane hastane dolaşmaya başladılar. Aradan 1.5 yıl geçtikten sonra İsa'nın beyninde tümör olduğu ve kanserin bütün vücudunu sardığı saptandı. Bu arada geç teşhis konulduğu için İsa, görme yeteneğini de kaybetmeye başladı. Bir süre sonra kemoterapi tedavisi görmeye başlayan İsa, okuluna da gidemedi. Doktorların kısa sürede hayatını kaybeder dediği İsa Tek, tam 6 yıl yatağa düşene kadar kanserle mücadele etti. Ancak son zamanlarda artık yürüyemez hale geldi.

Koyu bir Galatasaraylı olan İsa Tek 2010 yılında ölmeden Galatasaraylı futbolcuları görmek istediği için babası Ali Tek ile birlikte Galatasaraylı futbolcuları antremanda ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Futbolcular İsa Tek'e imza verdi. Ancak koyu bir Galatasaraylı olan İsa Tek, bu takımı başarıdan başarıyı koşturan ve hemşehrisi olan Fatih Terim ile de tanışmak istiyordu. Ancak maddi imkanı olmadığı için bir türlü yeniden İstanbul'a gidip Fatih Terim ile tanışamadı. Görme engelli olmasına rağmen İsa Tek Galatasaray'ın bütün maçlarını takip ediyordu. Geçtiğimiz hafta salı günü babası Ali Tek'e, "Galatasaray'ın şampiyonlar ligi maçını dinleyebilir miyim acaba, Galatasaray'ın çeyrek finale çıktığını da duyar mıyım" dedi.

Bu arada rahatsızlığı artan İsa Tek ertesi gün Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi'ne kaldırıldı. Ancak 6 yıldır mücadele ettiği küçük bedeni kanserle mücadele edemiyordu. Doktorların ameliyata aldığı İsa Tek, hayatını kaybetti. İsa Tek, son hayali olan Galatasaray'ın çeyrek finale yükselmesi ve Fatih Terim ile tanışmayı gerçekleştiremeden dünyaya gözlerini kapadı. Tek'in ailesi 6 yıldır hayatta tutmaya çalıştıkları çocuklarının ölümü ile yıkıldı.

Baba Ali Tek, artık sözün bittiği yerde olduklarını ateşin düştüğü yeri yaktığını belirterek, "Hasta halinde bile bana destek olan biricik oğlum artık yanımda yak, herkes taziyeye geliyor ama benim oğlum yok" diye ağladı.

Anne Nevin Tek ise oğlunun hayat dolu bir insan olduğunu Galatasaray fanatiği olduğunu belirterek, "Oğlum Galatasaraylı futbolcular ile tanıştı ama Fatih Terim ile bir türlü tanışamadı. O okuyup doktor olmak istiyordu ama hastalandıktan sonra doktor olmaktan vazgeçti. Çünkü doktorlar ana bakmadı. Oğlum gözlerim görmüyor dediğinde doktorlar inanmadığı için oğlum çok sevdiği doktorluk mesleğinden soğudu. Oğlum kendi hasta olmasına rağmen bize moral verip, kendisine bir şey olmayacağını söylüyordu. Ama onu kaybettik" diye gözyaşlarına boğuldu.

İsa Tek'ni okul ve çocukluk arkadaşları da anne ve babayı yalnız bırakmayarak taziye de bulundu. Anne ve baba ile birlikte ağlayan Tek'in çocukluk arkadaşı Selma Kara, "Ben onun çocukluk arkadaşıyım 9 yaşına kadar bir şeyi yoktu, birden rahatsızlandı onu kaybettik. O çok iyi bir insandı, ben Fenerbahçeliydim, o Galatasaraylıydı hep birbirimize takılırdık ama şimdi o yok" diye ağladı. Sınıf arkadaşı Ayşe Nur Gülbeyaz ise 4. sınıfa kadar beraber okuduklarını anlatarak, "4. sınıfta İsa birden rahatsızlandı ve okula gelemez hale geldi. 4. sınıfa kadar dersleri çok iyiydi. Hep takdir alıyordu. Okul birincisiydi onun öldüğünü hala inanamıyorum çok üzülüyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2013 Pazartesi 11:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?