4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İşadamlarına Maldivler'den çağrı

Maldivler Ticaret Bakanı Mohamed Rasheed, Türk yatırımcılarını ülkelerine beklediklerini belirterek, "Türk iş adamlarına destek vermeye hazırım" dedi.


Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) çatısı altında faaliyet gösteren Anadolu Girişimci İşadamları Derneği'nin (AGİD) düzenlediği "Türkiye-Afrika Dış Ticaret Köprüsü-2" programında konuşan Rasheed, "Maldivler yüzde 98 ithalat yapıyor. Türkiye dünyada yarışacak mallar üretiyor. Maldivli işadamları ile Türk iş adamlarının ticareti geliştirmeleri için çalışacağım. Türk iş adamlarını desteklemeye hazırım" dedi.
Türkiye'nin inşaat sektöründe çok iyi olduğunu belirten Rasheed, Türk işadamlarının Maldiv'de inşaat yapabileceğini söyledi. Rasheed, Maldivya ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin yüzde 2 olduğunu kaydetti. Rasheed, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Maldivler küçük olmasına rağmen iş hacmi olarak büyük bir ülke. İnşaat malzemelerinin 5 milyon dolardan fazlası dışardan alınıyor. Küçük ve orta büyüklükteki yatırımcılar için Maldiv yatırım cennetidir."
Maldivlere yıllık 700 bin turistin geldiğini belirten Rasheed, bunlardan 4 bin 500'ünün Türk olduğunu, giderek bu sayının arttığını belirtti.
Türkiye ile Maldivler arasında uçak seferi olmadığını dile getiren Mohamed Rasheed, "Bu büyük bir sorun. Bakan Zafer Çağlayan ile konuyu görüştük. Türk Hava Yolları'nın bir an önce sefer başlatmasını istiyoruz" dedi.
Maldivler'in 300 bin nüfusu olduğunu, 100 bin de yurtdışından işçi geldiğini hatırlatan Bakan Rasheed, yurtdışından gelen turistlerle birlikte nüfusun 1 milyona ulaştığını belirtti.


Ülkesinde bankaların azlığından bahseden Rasheed, "Müslüman bir devlet olarak Müslüman bankacılığı Maldivlere her zaman açıktır. Maldivya'da Türk okulları var. Maldivli çocuklarımız Türkçe konuşmaya başlayacaklar. Aynı dili konuştuğumuzda daha iyi anlaşıyoruz. Coğrafi acıdan farklı olabilir ama kültürel açıdan birbirimize yakınız. Türkiye'nin yaptıklarını her zaman örnek alacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 17:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?