4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İşçi çıkarmalarda ciddi açıklama!

Adana'nın İmamoğlu Belediye Başkanı Kadir Altınköse, AK Parti İl Kongresinde protesto gösterisinde bulunan ve İmamoğlu Belediyesi'nde işten çıkarıldıklarını ileri süren grubun, belediyede fiilen çalışmayan bankamatikçiler olduğunu ileri sürdü.

 
Protestocuları, 70 gündür belediyede görmediğini ve daha öncede 10 yıl boyunca işe gelmeden maaş aldıklarını öne süren Altınköse, işlerine son verilenlerinin tamamının önceki Başkan Talat Sırkıntı'nın yakınları olduğunu savundu.


Kendisinin göreve gelmesinin ardından, Talat Sırkıntı'nın yakın akrabalarından oluşan grubun, "Merkezi iktidar bizde" diyerek işe gelmemeye devam ettiklerini ve bir anlamda İmamoğlu Belediyesi'ne gözdağı verdiklerini söyleyen Altınköse, "İşçilerin değil, Talat Sırkıntı'nın aile şirketinin işine son verdim" dedi.


Altınköse, İmamoğlu Belediyesi'nin norm kadrosunun 50 olmasına karşılık, Sırkıntı'nın siyasi destekle bu sayıyı 88'e çıkardığını ve fazla kadroların tamamına hala oğlu, dayı oğlu, amca oğlu, teyze oğlu, kayınbiraderler gibi yakın akrabalarıyla doldurduğunu öne sürdü.

İha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 15:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?