4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İşçi emeklileri destek bekliyor

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Adana Şubesi Başkan Vekili Rafet Kaya, belediyelerin emeklilere yönelik kolaylık ve indirim sağlaması gerektiğini söyledi.

Kaya, yaptığı açıklamada, Ekim 2008 - Mayıs 2009 döneminde işten çıkarılan 333 bin 13 işçinin işsizlik ödeneği almaya hak kazandığını, ancak ödenek alamayan işçi sayısının büyük çoğunlukta olduğu dikkate alındığında krizin faturasının sigortalılara kesildiğini öne sürdü.

Kriz ile birlikte satın alma gücünün düştüğünü belirten Kaya, "Satın alma gücü zayıflayan emekli, dul ve yetimleri koruyacak bir sistemimiz bulunmamaktadır. Türkiye İşçi Emeklileri tarafından yapılan anket sonuçlarında emeklilerin geçim koşullarının ağırlaştığı ve büyük bir bölümünün mutsuz olduğu acı bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizi yönetenlerin bu durumu çok iyi analiz etmeleri gerekmektedir. Emeklisi aç ve yoksul olan bir ülkenin bu görüntüden kurtulması gerekir" dedi.

Kaya, belediyelerin emeklilere yönelik hizmetlerini artırması gerektiğini belirterek, "Bazı uygulamalarda belediyeler emeklilere kolaylık ve indirim sağlamalıdır" dedi.
İntibak Yasasının emeklilerin hakkı olduğunu ifade eden Kaya, "Her iktidar döneminde gündeme gelen ve vaat edilen İntibak bir türlü sonuçlanmamıştır. Tek çatı intibak için bir fırsat olması gerekirken ekonomik gerekçeler bahane edilerek emeklilerin bu haklı ertelenmektedir. Bu süreçte emekliler geçim zorluğu çekmekte ve iyileştirme beklemektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 18:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?