2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İŞGEM, girişimcileri bekliyor

Dünya Bankası’nın desteği ile Adana Sanayici ve İşadamları Derneği’nin projesini yürüttüğü İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM), az sermayesi olan yeni uygulanabilir fikirlere sahip girişimciler arıyor.

Özelleştirme Sosyal Destek Projesi ve İş Geliştirme Merkezi’nin ikinci tanıtımı Seyhan Oteli’nde yapıldı. Süleyman Onatça’nın başkanlığını yaptığı ADSİAD’ın düzenlediği tanıtım toplantısına KOSGEB Adana İşletme Geliştirme Merkezi Müdürü Alper Tansel ve aynı kurumdan Danyal Peker de katıldı. Toplantıda, İŞGEM’in yeni girişimcilere sunduğu fırsatlar dile getirildi. Bilişim sektöründe istihdamı ve bölgeye bu alanda yeni açılımlar kazandırmayı amaçlayan projenin girişimciler için çok cazip avantajlar sunduğu kaydedildi.

KOSGEB uzmanı Danyal Peker; işsiz olan, yeni iş geliştirmek isteyen ancak imkanları kısıtlı olan girişimcilerin Kocavezir İşmerkezi’nde ayrılan 5 bin metrekarelik kapalı alandan istifade edebileceğini söyledi. Peker’in verdiği bilgilere göre, girişimcilere burada mekan desteğinin yanısıra yönetim, fon, ortak personel ve ofis ekipmanları, ortak ofis hizmetleri, eğitim-danışmanlık hizmetleri, finans kaynaklarına erişim, koçluk ve ağ erişimi, pazar araştırma, ihracat ve daha bir çok destekler sunulacak.

Bağımsız kurulan küçük işletmelerin yüzde 80’inin kısa sürelerde tekrar kapandığına ve İŞGEM’de bu oranın yüzde 11’lerde kaldığına dikkat çekilen toplantıda, bu fırsatın kaçırılmaması çağrısında bulunuldu.

adana
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 13:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?