4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Işıkara boş sandalyelere konuştu

'DEPREM DEDE'Yİ ÇOCUKLAR YALNIZ BIRAKMADI

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) organizasyonuyla Adana Tren Garı'nda zorunlu deprem sigortasının önemini anlatan 'Deprem dede' olarak da tanınan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara sadece çocuklardan ilgi gördü.

Prof. Dr. Ahmet Işıkara, DASK'ın, "Deprem geçici, hayak kalıcıdır. Sürdürülebilir yaşam hakkı" teması çerçevesinde Hürriyet Treni ile yaptığı Anadolu turunun Adana durağında Tren Garı'nda Adanalılarla buluştu.

Etkinliğe daha çok, 'Deprem dede'yi görmek isteyen çocuklar ilgi gösterdi. Yaklaşık 100 kişilik bir salonda verilen seminerde çoğu sandalye boş kaldı.

Işıkara, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra deprem sigortasının önemini anlatan bir konuşma yaptı. Işıkara, Marmara depreminden sonra çoğu ailenin hasar masrafını alamadığını ya da mahkemeyi kaybettiğini belirterek, "O zaman vatandaşlar evlerini deprem sigortası yapsaydı bugün bu manzara ortaya çıkmazdı" dedi.

Işıkara, kendisini dinlemeye gelen çocuklara, "Ailelerinize baskı yapın. Mutlaka evlerini deprem sigortası yaptırsınlar. Çünkü bu sizin yarınlarınız için çok önemli. Depremde hasar görmüş bir binadan canlı çıkabilirsiniz. Ancak depremde zarar görmüş binayı tek başınıza yeniden yapamazsınız. Bunun için deprem sigortası mutlaka yaptırılmalı" uyarısında bulundu.

Işıkara, Hürriyet Treni ile birlikte 16 Ekim'de Samsun'da, 22 Ekim'de Adapazarı'nda ve 23 Ekim'de İzmit'te seminer verecek.

'DEPREM DEDE'Yİ ÇOCUKLAR YALNIZ BIRAKMADI
'DEPREM DEDE'Yİ ÇOCUKLAR YALNIZ BIRAKMADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 14:58:05
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 22:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?