2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İsmet İnönü, Adana'da anıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı olan ve 25 Aralık 1974’te hayatı kaybeden İsmet İnönü’yü, ölüm yıl dönümünde İnönü Anıtı’na çelenk koyarak andı.

İnönü Parkı’nda yer alan anıta çelenk koyan Başkan Aytaç Durak, parkın ve heykelin hangi sürecin ardından hayata geçirildiğini anlattı. Bugünkü parkın 1950’den önce "İnönü Parkı" olarak yapıldığını ancak Demokrat Parti’nin (DP) iktidar olmasından sonra aynı yerin adının "Şehir Parkı" olarak değiştirildiğini belirten Durak, "Türkiye için önemli başarılar ortaya koyan DP, maalesef bir siyasetçinin ismini değiştirecek kadar da küçük işlerle uğraştı" diye konuştu.
İsmet İnönü’nün vefatından sonra Adana Belediyesi Meclisi’nin CHP’li 25 üyenin teklifi ile aynı yerin adının "İnönü Parkı" olarak değiştirilmesi için teklif verdiğini, kendisinin ise DP Grup Başkanı olarak İnönü’nün heykelinin de dikilmesi yönünde görüş belirttiğini kaydeden Durak, "Dönemin belediye başkanı Ege Bagatur da bu parkın temizlenmesi için mücadele verdi ve bunun uğrunda saldırıya uğradı. Ben de 1984 yılında belediye başkanı olduğum zaman bu park uhucuların, köftecilerin işgali altında idi. Parkın adının değiştirilmesi ve İnönü heykelinin dikilmesi için yeniden teklif verdim. Rahmetli İnönü’nün oğlu Erdal ve kızı Özden Toker’in de katıldığı törenle burayı açtık. Törene katılan bakanlara da ’Siz devlet işleri ile uğraşın. Böyle küçük işlerle uğraşmayın’ mesajı vermiştim" diye konuştu.

Başkan Aytaç Durak, Türk siyasi hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ettiği İsmet İnönü’yü saygıyla andığını söyledi.

Adana-İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 13:21:53
Güncelleme :28 Aralık 2004 Salı 13:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?