4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İsmi okunan havaya sıçradı!

Adana'da, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yoksul grubu kapsamında yaptırılacak 752 konutun kura çekimi gerçekleştirildi. 14 bin 279 kişinin başvurduğu kura çekiminde ismi okunanlar sevinçten ağladı.

Kura çekimine katılacak olan müracaat sahipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren Yüreğir Spor Salonu'na akın etmeye başladı. Erken gelenler salona girmeyi başarırken, sayının fazla olması nedeniyle çok sayıda vatandaş da kura çekimini dışarıdan takip etmek zorunda kaldı. İlk talihli, törene katılan Vali Yardımcısı İbrahim Avcı tarafından belirlendi. Vali Yardımcısı Avcı'nın yaptığı kura çekiminde, ilk konut sahibi İncirlik Hava Üssü'nde taşeron firma aracılığıyla çalışan ve yaklaşık 4 ay önce işten çıkarıldığı belirtilen Ahmet Pekyen oldu. Büyük mutluluk yaşayan Pekyen, ilk kez bir konut sahibi olacağını söyledi.

Yıllar önce eşini kaybettiği için babasının yanında zor şartlar altında yaşadığını belirten Ümüs Öztürk ise ismi okununca sevinç gözyaşlarına boğuldu. Ev çıkması için çok dua ettiğini belirten Öztürk, "Yaşadığım sevinci anlatamam, konutların yapımında emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kura çekilişini salonun dışından takip ederken isminin okunması sonucu gözyaşlarına hakim olamayan Zeliha Şeker ise işte olan kocasını arayarak sevincini paylaştı.

Çekilişe çocukları ile gelen bazı aileler ilginç görüntüler oluştururken, çekilişin sonlarına doğru isimleri okunmayanlar büyük üzüntü yaşadı.

Başvuranlar arasında 865 engelli bulunduğu belirtilirken, kurada 752 asille birlikte aynı sayıda yedek isim de belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 13:34:33
Güncelleme :9 Mayıs 2009 Cumartesi 13:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ARVEM IP: 85.99.13.xxx Tarih : 9.05.2009 13:59:54

isim listesine nerden ulaşabiliriz acaba cevap verirseniz çok seviniriz