2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İsrail Büyükelçisi'nden Durak'a ziyaret

Türkiye ile İsrail arasındaki ekonomik ve kültürel işbirliğini artırmak amacıyla Adana'ya gelen İsrail Büyükelçisi Gabby Levy, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı makamında ziyaret etti.

İzmir Bergama doğumlu olan İsrail Büyükelçisi Levy, Yahudilerle Türkler arasında geçmişe dayanan bir dostluk bağı olduğunu söyledi. Ailesi ile birlikte 4 yaşında İsrail’e göç ettiklerini kaydeden Levy, Türkiye’yi her zaman çok iyi andıklarını anlattı.
Levy, İsrail devletinin kuruluşunun 60. yıl dönümü nedeniyle Başkan Durak’a kitap hediye etti.

Levy, ayrıca Durak’a İsrail’de her yıl düzenlenen ve dünyadan birçok belediye başkanının katıldığı “şehirler toplantısı” için resmi davet mektubu verdi.
Samimi ortam içerisinde geçen sohbet sırasında, az suyla başarılı tarım yapan İsrail’in tüm dünyaya örnek olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, “İsrail susuzluğun ne olduğu biliyor. Devlet kurulduğundan bugüne kadar suyun önemini bildi ve az suyla tarımda çok başarılı oldu. Biz ise susuzluğu ilk kez çekiyoruz. Önümüzde çok güzel İsrail örneği olmasına rağmen Türkiye’nin sulama politikasını yürüten Devlet Su İşleri (DSİ), sulama kanallarını büyüterek çağdışı teknolojiye yatırım yapıyor” dedi.

Durak, şehirlerarası toplantıya katılmayı arzu ettiğini belirterek, İsrail Büyükelçisi Gabby Levy’ye el dokuma kök boya heybe hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 14:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?