4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İsrail protestosunda arbede

ABD'nin Adana Konsolosluğu önündeki İsrail protestosunda göstericilerle çevik kuvvet arasında arbede yaşandı.


Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail ile destekçisi ABD'yi protesto etmek amacıyla Saadet Partisi öncülüğünde merkez Yüreğir ilçesindeki Asri Mezarlık önünde toplanan göstericiler, buradan konvoy eşliğinde Ceyhan yolu üzerinde bulunan ABD Adana Konsolosluğu önüne geldi. Burada geniş güvenlik önlemi alan polis, göstericileri konsolosluk binasına yaklaştırmadı. Ellerinde Filistin bayrakları ile slogan atan göstericiler, üzerinde İsrail saldırısında ölen çocukların fotoğraflarının yer aldığı
dövizler taşıdı. Göstericilerden bazıları yüzlerini Filistinliler gibi poşu ile kapatırken, konsolosluk önüne bırakılacak siyah çelenk üzerindeki ayakkabı dikkat çekti.
Saadet Partisi İl Başkanı Sıtkı Cengil'in açıklaması sırasında bazı göstericiler, İsrail bayrağını ateşe vererek çiğnedi.


Polis, basın açıklamasının ardından, Cengil ve beraberindeki küçük bir grubun siyah çelengi konsolosluk kapısına bırakmasına izin verdi. Üzerinde asılı ayakkabıyla Bush yönetimine mesaj veren grup, çelengi kapıya bıraktı. Cengil, burada yaptığı açıklamada, İsrail ve ABD yönetimini lanetlediklerini belirterek, Filistin'in bir gün mutlaka özgürlüğüne kavuşacağını ifade etti.


Başta Müslüman ülkeler olmak üzere tüm dünya ülkelerini Gazze'deki katliama seyirci kalmamaya çağıran Cengil, ABD Başkanı seçilen Barack Obama'ya da Bush'un düştüğü yanlışa düşmemesi uyarısında bulundu.
Çelengin konsolosluk girişine bırakılması sırasında göstericiler arasından bir grup yumurta atmak isteyince, göstericilerle çevik kuvvet arasında arbede yaşandı. Olaylar, polisin ve bazı göstericilerin sağduyulu davranması sayesinde büyümeden önlendi. Taşkınlık çıkaranlar, göstericileri yönlendiren parti yetkilileri tarafından uzaklaştırıldı. Göstericiler, daha sonra geldikleri araçlarla konsolosluk önünden ayrıldı. Polisin konsolosluk önünde aldığı güvenlik önlemi sürüyor.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 14:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.ergazadana.com IP: 85.99.42.xxx Tarih : 2.01.2009 15:06:19

300' den fazla üyesi olan meclisteki İsrail dostluk gurubu üyesi olan milletvekillerine yazıklar olsun.