4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İsrail saldırıları kınandı

İsrail saldırıları sonucu yaşamını yitiren 400'ün üzerinde Filistinli için Adana'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze namazında İsrail bayrağı yakılarak ayaklar altına alındı.


İsrail'in Gazze şehrine yağdırdığı bombalara tepkiler çığ gibi büyüyor. İsrail'in yaptığı katliama tepki gösteren yaklaşık 10 bin Adanalı, Sabancı Merkez Cami'de kılınan Cuma Namazı'ndan sonra cami avlusunda kadın erkek, yaşlı genç toplandı. Adana Sivil Toplum Kuruluşları Adına MAZLUMDER Adana Temsilcisi Ali Aygün, basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması sık sık, "Direnişe devam Hamas'a selam", "Kahrolsun İsrail" ve "Allahu Ekber" sloganlarıyla kesildi. Aygün yaptığı konuşmada 1948 yılından buyana
mazlum Filistin halkına yapılan zulmün çığ gibi büyüdüğünü belirterek, "Siyonist İsrail'in soykırımı bugünde acımasızca devam etmekte. Son saldırılarda 420'den fazla Filistinli öldü. Bu ölenler arasında bebek, çocuk, kadın, yaşlı ve genç bulunmakta. Camiler bombalanmakta. Artık yeter bu kan dursun" dedi.
Konuşmanın ardından bir grup "Kahrolsun İsrail" sloganı atarak İsrail bayrağını yaktı. Bayrağı yakan gençler daha sonra ayakları altında çiğnedi.
Daha sonra cami bahçesinde Filistin'de yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz çağrısı yapılırken 'Allah için namaza, şehitler için duaya' diye seslenildi. Kadınların da katıldığı gıyabi cenaze namazının sonunda dua edilirken, 65 yaşındaki İzzettin Temelkuran gözyaşlarına boğuldu. Temelkuran dua boyunca ellerini açarak gözyaşlarını tutamadı. Dua sonrası Temelkuran, İsrail tarafından bebeklerin öldürülmesine yüreğinin dayanmadığını belirterek, "Artık yeter bu kan dursun. Bebekler ölmesin. Onların İsrail tarafından öldürülmesi beni yıkıyor" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 14:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bayram IP: 92.44.29.xxx Tarih : 4.01.2009 22:26:41

pkk yandaşları olan israili kınıyorum lütfen filistine yardım edin