4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İşsiz baba iş istiyor

İKİ KIZI ASTIM HASTASI OLAN BABA İŞ İSTİYOR

Adana'da doğuştan astım hastası olan iki çocuğunun tedavi masraflarını karşılayamayan Nurullah Özmen, yetkililerden iş istiyor.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi 3025. Sokak'taki tek odalı evde yaşayan Özen ailesi, maddi imkansızlıklar içinde yaşam mücadelesi veriyor.

Doğuştan astım hastası olan 7 yaşındaki Birgül ve 4 yaşındaki Nur Sima isimli kızlarının ihtiyaçlarını karşılayamayan baba Nurullah Özmen (31), 2 yıldır işsiz olduğunu söyledi. İş bulamadığını, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirten Özen, intihar etmeyi bile düşündüğünü ancak çocukları için vazgeçtiğini kaydetti. Özen,

"Çocuklarım astım hastası. Yağmur yağdığında evimizin çatısı akıyor. Her gün makineye 5 defa bağlanıyorsa, soğuk günlerde 10 defa bağlanıyor. İntihar etmeyi bile düşündüm. Ama çocuklarım aklıma geldi, vazgeçtim. Evimde yiyecek hiçbir şey yok. Kimseden sadaka beklemiyorum. Tek isteğim bana iş versinler. Çocuklarıma layık bir baba olmak istiyorum" dedi.

Kızlarının tedavi masraflarını karşılayamadığını dile getiren baba Özen, "İlacı alamadım. Yeni bir kanun çıkmış, raporlu hastadan 2-3 TL para istiyorlar. Benim cebimde para olsa kimseyi konuşturmam. Ama bu parayı verip ilaçlarını bile alamıyorum" diye konuştu.

Her gün evde astım makinesine bağlanan kızlarının Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi gördüğünü, 2 aydır da hastaneye gidemediğini kaydeden anne Meliha Filiz Özen (25) ise, "Para olmadığı için çocuklarımın günlük kullanması gereken ilaçları alamıyorum" dedi. Yağışlı günlerde evin sürekli aktığını anlatan Özen, "Evimiz aktığı için evde kalamıyoruz. Komşularda kalıyoruz. Komşularda da sürekli kalmaktan utanıyoruz" diyerek gözyaşı döktü.

İKİ KIZI ASTIM HASTASI OLAN BABA İŞ İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 10:18:04
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 13:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?