2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İşsiz genç ve kadınlara kurs

Adana Sokak Çocukları Derneği ve Adana Sanayi Odası (ADASO) işbirliğiyle işsiz gençleri ve kadınları istihdam edecek, yüzde 90'ı AB, yüzde 10'u Sokak Çocukları Derneği finanslı meslek eğitim kursu başlayacağı bildirildi.

Adana Sokak Çocuk Derneği ve ADASO, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) bir basın toplantısı düzenleyerek, "Adana'daki işsiz genç ve kadınların istihdamının meslek ve iş uyumu eğitimiyle desteklenmesi" projesi hakkında bilgi verildi. Adana Sokak Çocukları Derneği Başkanı Fazilet Aksu, projenin Avrupa Komisyonu Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı çerçevesinde AB tarafından fon desteği sağlanarak uygulandığını söyledi. Aksu, projenin toplam bedelinin 190 bin Euro olduğunu bunun yüzde 90'nını AB'nin yüzde 10'nunun ise dernek tarafından karşılandığını belirterek, "Proje kapsamında yaşları 15-24 arasında değişen 30 işsiz genç ve kadına aşçılık, grafikerlik ve kaynakçılık konularında eğitim verilecek. Konusunda uzman eğitmenler tarafından 8 ay boyunca Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde eğitim verilecek" dedi.

Projenin 12 ay boyunca uygulanacağını bu 12 aylık sürenin 1 Aralık'ta başladığına dikkat çeken Aksu şunları kaydetti:

"3 ay hazırlık faaliyeti kapsamında başvurular alınarak 30 kişi belirlenecek. Şubat 2009'dan Eylül 2009'a kadar eğitim verilecek. Geriye kalan 2 sürede ise meslek edinen kadın ve gençlere iş bulunacak."

Projenin amacının Adana'da yaşayan dezavantajlı konumda olan gençlerin ve kadınların meslek ve iş uyumu eğitimi vermek yoluyla istihdam edilmelerini kolaylaştırmak ve işsizlerin işgücüne katılım oranlarının artmasına katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Aksu, "30 kişiyi 15 erkek 15 kadın olarak seçmek istiyoruz. Başvuru yapan kadınlar arasından kaynakçılık yapmak isteyen kadınlarında olacağına inanıyoruz. Bir amacımızda erkek işi gibi görünen mesleklere kadınları yönlendirmektir" diye konuştu.

ADASO Genel Sekreteri Gazi Yılmaz ise Adana Sokak Çocukları'nın istihdamı artırıcı bütün meslek kurslarını desteklediklerini 2008 yılında da 10 çocuğa kaynakçılık kursu vermelerinde destek olduklarını anlatarak, "Biz derneğin verdiği kurs sonuçlarında çocuklara iş bulma bölümünde devreye giriyoruz. Derneğin ara elaman konusunda sıkıntı çeken sanayiciye destek olduğu için teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 17:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?