4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İşsize AKP'den umut yok!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden eşinin başörtülü olması nedeniyle ayrılmak zorunda bırakıldığını söyleyen Uzman Çavuş İsmail Emekli, AK Parti'nin Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopcuk'tan iş istedi.

AK Parti'nin Nöbetçi Milletvekili uygulaması ile bu hafta Adana'da görevlendirilen Milletvekili Zopçuk, Adanalı vatandaşların sıkıntılarını dinledi. TSK'dan istifasını vererek ayrılan Uzman Çavuş İsmail Emekli de sorunlarını anlatmak üzere AK Parti Adana İl Başkanlığı'na geldi.

Eşinin başörtülü olması nedeniyle TSK'dan ayrılmak zorunda bırakıldığını belirten Emekli, yıllarca bu ülkeye hizmet ettiğini söyledi. Emekli, "Doğu görevimi yaptım. Bu ülke için canımızı ortaya koyduk. Eşimin başörtülü olması nedeniyle baskı gördüm. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden istifa etmek zorunda bırakıldım. 1 aydır işsizim. Bu yaşadıklarım zoruma gidiyor" dedi.

2005 yılında TSK'dan istifa ettiğini hatırlatan Emekli, 4 yıldır kimsenin yardım etmediğini dile getirdi. Irak'ta bir şirkette koruma müdürlüğü yaptığını anlatan Emekli, işlerin bitmesi üzerine yine işsiz kaldığını belirtti. Emekli, "Aracılar 10 bin TL getir istediğin yere girdirelim diyorlar. Bu devirde parası olana yardım ediyorlar. Evli iki çocuk babasıyım, akşam evime gitmek istiyorum. Adımlarım geri geri gidiyor. Her gün Doğuda şehit veriyoruz. En son 7 şehit verdik. Herkes şehitlerin arkasından gözyaşı döküyor. Ağlamasınlar. Bizde görev yaptık" diye konuştu.
İsmail Emekli'nin sorunlarını dinleyen Zopcuk ise, Türkiye'de 6 bine yakın uzman çavuşun TSK'dan istifa ettiğini söyledi.

Boş kadrolarla ilgili çok fazla talep olduğunu belirten Zopcuk, "Yıl içinde hiç boş kadro yok. Seyhan ve Yüreğir ilçe belediyelerimizde kadrolar dolu. Sarıçam Belediyesi'nde boş kadro var mı bilmiyorum. Sana iş sözü veremeyiz. Kadro açılması için Maliye Bakanlığı'ndan vize çıkması gerekiyor. Bu soruna çözüm bulmak için Kızılcahamam Kampı'nda Başbakana konuyu ilettik. Belediyelerde boş kadro olup olmadığını araştırın. Bakanlıklara müracaat edin" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 16:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?