3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

İşsizliğe yeni proje

Adana'da, Kurttepe Endüstri Meslek Lisesi, işsizliğin azaltılması amacıyla "Yetişkinler İçin Meslek Edindirme Eğitiminde ICT Tabanlı Yenilikçi Bir Yaklaşım" isimli AB projesi hazırladı.


Kurttepe Endüstri Meslek Lisesi tarafından hızırlanan proje, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adana Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) tarafından ortaklaşa yürütülüyor.

Projeyi Türk Ulusal Ajansı finanse ediyor. 1 yıl süreli olan "Yetişkinler İçin Meslek Edindirme Eğitiminde ICT Tabanlı Yenilikçi Bir Yaklaşım" isimli Leonardo da Vinci Projesi doğrultusunda yurt dışı gezileri de yapılıyor. Bu çerçevede Danimarka'nın Vejle şehrine giden İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ve Okul Müdürü Kamil Tüzün incelemelerde bulundu.


Büyükfırat, yaptığı açıklamada, okulun hazırlamış olduğu AB projesinin amacının, yöremizde işsizliğin azaltılması olduğunu söyleyerek, "Bu amacı gerçekleştirebilmek için, ileri iletişim tekniklerine erişebilen ve kullanabilen eğitimli genç işsizlerin yeterliliklerinin, işgücü piyasasının talepleri doğrultusunda geliştirilebilmesi, yeni yaşam boyu mesleki eğitim tekniklerinin ülkemize transferi hedeflenmiştir" dedi.

Büyükfırat, projenin stratejik amaçlarının yanı sıra toplumsal amaçlarının da bulunduğuna dikkat çekerek, bunları şöyle sıraladı:
"Birlik ülkelerinde yaşam boyu öğrenim çerçevesinde düzenlenen ve multimedya araçlarının etkin olarak kullanıldığı eğitim programlarının araştırılması, iyi uygulamaların ülkemize transferi.Kırsalda yaşayan yüz-yüze eğitim imkanlarından kısıtlı kişiler için ekonomik bir öğretim programı hazırlanması.

Bayanlar için istihdam alanlarına ve fiziksel özelliklerine uygun endüstriyel mesleki eğitim programları hazırlanması. Halen sektörde çalışanların mesleklerini geliştirebilmelerine imkan verecek ve aynı zamanda iş yerinde çalışma sürelerini kısıtlamadan her yerden, istediği zaman ulaşabileceği bir eğitim yaklaşımı geliştirilmesi. İşsizlerin istihdam edilebilirliklerini yükseltecek yeni meslekler edinmelerini kolaylaştıracak etkin bir mesleki eğitim modeli geliştirilmesi.

Kalifiye eleman temininde zorlanan işletmeler için işgücü piyasasında gelişim.Farklı bir kültürün tanınarak birlikte iş yapabilme kabiliyetinin geliştirilmesi, onların da Türk kültürünü tanımalarının sağlanmasıdır."

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 15:11:06
Güncelleme :17 Ağustos 2008 Pazar 15:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet al IP: 88.254.43.xxx Tarih : 22.09.2008 23:09:27

Kendi okulunda labaratuvarları bile gelip de incelemeyen bir müdür kamil tüzün . Taa nerelere gitmiş. Kendi okulunda labaratuvarlarına bir çivi bile çakmamış yurt dışında inceleme yapıyormuş. Ne garip bir ülkedeyiz. Allah hepimize yardım etsin.Peki teknik bilgisi ne hiç derse girmişmi , Eğitim hakkında ne deneyimi var.!!sadece ve sadece para nasıl kazanılır, döner sermayeden nasıl daha çok kar yapılır.Tüm bilgi ve birikimi sadece bu.Hiç öğretmenlik yapmış mı ki , Eğitimin sorununu bilebilsin.Hiç teknolojik bir çivi çakmış mı da proje üretecekmiş de falan filan. Nasıl para yenir bunu ancak bilir.Allah yardımcımız olsun.