4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İşsizlik rakamları şaşırtmadı

İŞSİZLİK RAKAMLARI ADANALIYI ŞAŞIRTMADI

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı rapora göre iller arasında yüzde 20.5 ile Şırnak'tan sonra işsizlik oranında ikinci sırada olan Adana'da vatandaşlar, üniversite mezunu çocuklarına bile iş bulamamaktan yakındı.

TÜİK bugün Türkiye geneli işsizlik raporunu açıkladı. Buna göre işsizlik oranının en yüksek olduğu il yüzde 22,1 ile Şırnak olurken, bunu yüzde 20,5 ile Adana ve yüzde 18,3 ile Hakkari izledi.

Adanalılar, işsizlik oranının yüksek olmasının doğal olduğunu, şartların her gün daha da zorlaştığını ifade etti. 4 çocuk babası Mehmet Tatlı, çocuklarından 2'sinin işsiz olduğunu belirterek, "Çocuklarım üniversite mezunu olmasına rağmen iş bulamıyor. Bu Türkiye'nin bir gerçeği. Bunu hükümetin düzeltmesi gerekiyor" dedi.

Recep Öztürk ise Adana'da işsizlik oranının yüzde 20.5 olmasının kendilerini hiç şaşırtmadığını belirterek, "Adana çok göç alan bir şehir. Göçle gelen insanlar da genelde vasıfsız insanlar. Bu nedenle işsizlik artıyor" diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Melek Şahin ise Türkiye'nin gün geçtikçe kötüye gittiğini, üniversiteli olmasına rağmen geleceğe umutla bakamadığını anlatarak, "Gelecek benim için karanlık görünüyor. Üniversiteden mezun olacağım ama iş bulacak mıyım bilmiyorum" şeklinde konuştu.

İŞSİZLİK RAKAMLARI ADANALIYI ŞAŞIRTMADI
İŞSİZLİK RAKAMLARI ADANALIYI ŞAŞIRTMADI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 15:42:00
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 23:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?