2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

İstanbul'daki hain saldırı kınandı

Adana'da, bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi partiler İstanbul Güngören'deki terörist saldırıyı basın açıklaması yaparak kınadı.

TMMOB Adana Tabip Odası, DİSK, KESK, SDP, ÖDP, DTP, EMEP, ESP, ÇHKM, Tekstil-Sen, Halkevleri, Adana Barış Meclisi, Pir Sultan Abdal Derneği, Hacı Bektaş-ı Veli Derneği, Tunceliler Derneği, İHD Adana Şubesi yöneticileri basın açıklamasına katıldı.

KESK Dönem Sözcüsü Hüseyin Kozan, saldırının zamanlaması, yapılış biçimi ve etkisinin önemli ipuçları verdiğini belirterek, "AKP'ye karşı açılan kapatma davasının görüleceği güne denk gelmesi, karanlık olayların kamuoyunda yoğunca tartışıldığı süreçte yapılması düşündürücüdür" dedi.

Saldırıda, önce bir bombanın patlatılması, oraya insanların toplanabileceği bir zaman aralığı bırakıldıktan sonra tahribat gücü olan ikinci bombanın patlatılmasının profesyonel güçlerin bulunduğuna işaret ettiğini belirten Kozan, şunları söyledi: "Kontrgerilla yöntemini çağrıştıran bu olayda verilmek istenen mesajın yanı sıra, mümkün olan en fazla sayıda masum insanın katledilmesinin hedeflendiği açıktır. Daha önce ülkemizde bu türden eşine rastlamadığımız saldırı, bizleri kaygılandırmaktadır. Her zamankinden daha fazla iç barışa ve dayanışmaya ihtiyaç vardır. Bir arada yaşama zeminimizi bozacak oyunlara gelmemeli, bu yönlü girişimlere karşı uyanık olmalıyız." Kör terörün, insanlığı, demokrasiyi, kardeşliği hedef aldığını anlatan Kozan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bundan medet umanlara izin vermeyeceğiz. Sivil insanlara yönelik katliamı, vicdanı olan, kendine insanım diyen hiç kimse kabul edemez. Bu nedenle katliamı bir kez daha nefretle kınıyoruz. Siyasi iktidara çağrı yapıyoruz. Çete ilişkilerinin, uluslararası karanlık güçlerin cirit attığı ülkemizde, her gün yeni bir oyunun tezgahlandığı gidişatı durduracak adımları hiç geciktirmeden atın. Olayın faillerini, ülkemizin geleceğini karartmak isteyen güçleri tüm boyutlarıyla ve ilişki ağıyla ortaya çıkartın."

TERÖRİST SALDIRIYA TEPKİLER

Adana Barosu Başkanı Av. İbrahim Gazioğlu da, İstanbul Güngören'deki terörist saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çağımızın önemli sapkınlıklarından ve ülkemizin de başbelası olan terör, yine her zamanki gibi masum insanları hedef almış, çok sayıda insanımızın ölümüne ve canının yanmasına neden olmuştur" dedi.

Terör ve şiddetin normal insanların uygulayacağı bir yöntem olmadığını anlatan Gazioğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Terör örgütleri, beyinlerini yıkayarak birer ölüm makinesi haline getirdikleri hastalıklı tipleri bir canavar gibi kullanarak masum insanların kanına girmektedir. Toplumda korku salmak ve ülkeyi istikrarsızlaştırmak gibi hedefleri olan teröristler şunu bilmelidir ki terörle hiçbir yere ulaşılamaz. Terör, hiçbir problemin çözümü olamaz. Nereden gelirse gelsin, terörü kınamak ve bu konuda emniyet güçlerine yardımcı olmak hepimizin görevidir. Adana Barosu olarak, bu alçakça yapılmış saldırıyı lanetlerken, suçluların bir an önce bulunması ve cezalandırılması en büyük dileğimizdir."

Adana'nın merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Ömer Topçu da açıklamasında, "Devletimizin bu saldırıları gerçekleştirenleri ve arkasındaki güç odaklarını bulacaklarına güvenimiz tamdır" dedi.

Ulus olarak yekvücut olmamız gerektiğini anlatan Topçu, şunları söyledi: "Unutulmaması gereken husus terörizm belasından insanlığın kurtulabilmesi için uluslararası işbirliğine her zamankinden çok ihtiyaç olduğudur. Tüm dünyanın artık bu gerçeği anlaması ve terörizmle mücadele için kararlılıkla ortak tavır geliştirmesi bir zorunluluktur. Türkiye'nin bir istikrarsızlık denizinin ortasında geleceği en parlak ülke olduğu açık bir gerçektir. Tüm vatandaşlarımızı aydınlık geleceğimizi oluşturmak için ülkemize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Devletimizin aldığı her kararın ve ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden terör belasına karşı yürüttüğü haklı mücadelenin sonuna kadar yanında olduğumuzu tek ses olarak dile getiriyoruz."

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi Başkanı Bilal Nadir Gök ise yaptığı açıklamada, "Patlamalarda daha çok masum cana kıymak için, insanların olay yerine toplanmasını sağlamaya çalışmak; terörün, kalleş, onursuz ve alçak yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir" dedi.

Ülkemizin zor bir dönemden geçtiğini anlatan Gök, şöyle konuştu: "Şu günlerde, insanları daha da huzursuz etmek, sükunet ortamını sarsmak ve kardeşliğe balta vurarak kaos ortamına zemin hazırlamak isteyen hainler, ülkemizin ve milletimizin büyüklüğü karşısında bu kirli emellerine asla ulaşamayacak ve hevesleri kursaklarında kalacaktır. Milletimiz, birbirine daha sıkı sarılarak ve dimdik ayakta durup teröre karşı eğilmeyerek bu kalleşliklere ve onursuz saldırılara cevabını, daha evvel vermiştir ve bundan sonra da verecektir. Teröre destek verenler şunu bilmeliler ki, terör; hiçbir siyasi ideolojinin, dinin veya felsefenin aracı olamaz. Bu yolla kirli emellerine ulaşmak isteyen hainler sadece şereflerini kaybettiklerini bir kez daha göstermiş olurlar o kadar."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 14:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?